Svenskarnas show i Torontos supersvit

Foto: USA TODAY NETWORK / DAN HAMILTON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / DAN HAMILTON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

LOS ANGELES. William Nylander, 24, har etablerat sig som premiärskytten nummer ett i Toronto Maple Leafs.

Den som visar vägen med matchens första mål.

Ett dygn efter det att ”Nyllet” gjort 1-0-målet mot Montreal borta, som slutade med en 4-1-seger, så var han i farten igen i natt, svensk tid.

Precis som 24 timmar tidigare ordnade han ledningsmålet i den första perioden, som ledde till en 4-1-seger.

Den här gången mot Vancouver Canucks.

Den vänstra tekningscirkeln har blivit en favoritplats för Nylander.

I nattens match fick han en passning från Alex Galchenyuk och visade prov på briljant talang genom att med en svepande rörelse direktskjuta pucken i mål.

Också tredje länken i kedjan, John Tavares, var delaktig i fullträffen då han snodde pucken av Canucks unge backstjärna Quinn Hughes strax innanför den offensiva blå linjen.

Det var William Nylanders 16:e mål den här säsongen och han fortsätter att vara en viktig forward för Maple Leafs med sin poängproduktion.

Han har svarat för poäng i åtta av de nio senaste omgångarna med sina 12 poäng, 4 mål och 8 assist.

Det betyder att Nyllet är uppe i 37 poäng, 16 mål och 21 assist, på 45 matcher.

Matthews ökade ledningen

När sedan NHL:s målkung Auston Matthews ökade på till 2-0 efter en knapp minut av den andra perioden var Vancouver ett slaget lag.

Och Nylander var inte den ende svensken, som bidrog till vinsten i natt.

Pierre Engvall sköt 3-0-målet framspelad av Rasmus Sandin efter knappt tre minuter av mittenperioden.

– Engvall har fått chansen att spela sig tillbaka in i laguppställningen och visa tränarstaben vad han kan bidra med. Kanske har han övertygat dem om att få en plats när slutspelet snart kör igång, kommenterade förre NHL-stjärnan Ray Ferraro i tv-sändningen av matchen hos kanadensiska TSN.

Rasmus Sandin är har fått en ny chans efter skadan tidigare i vinter och har fått mycket beröm för sitt spel under de senaste matcherna.

– Sandin ser bekväm ut i backparet med TJ Brodie och får mycket istid nu. Han hanterar pucken väl, slår fina passningar och imponerar med sitt goda spelsinne, sa en annan före detta NHL-stjärna, nämligen Dave Poulin.

William Nylander utnämndes till matchens tredje stjärnan bakom Mitch Marner och Auston Matthews.

Edler kastade handskarna

För Vancouver Canucks är läget dystert i jakten på en slutspelsplats.

Det här var lagets tredje raka förlust och man ligger sist i den helkanadensiska divisionen med tio poäng upp till den fjärde och sista slutspelsplatsen, som just nu innehas av Montreal Canadiens.

Alexander Edler kastade handskarna och gick en fajt mot Torontos Wayne Simmonds redan efter 1.54 minuter av den första perioden.

Den svenske backveteranen är vanligtvis ingen som hamnar i slagsmål, men han blev utmanad av Simmonds som ville ge igen efter den knätackling Edler utdelade mot Zach Hyman för någon vecka sedan när lagen möttes i Vancouver.

Efter att ha tagit emot en och annan crosschecking i ryggen bakom den egna kassen och några hårda ord från Simmonds kände sig Edler tvungen att anta utmaningen.

Han hade inte mycket att sätta emot och koncentrerade sig på att hålla i Simmonds för att inte bli skadad innan linjemännen gick emellan och fick slut på slagsmålet.