Svenskarna tillbaka – hyllas: ”Han är grym”

Foto: USA TODAY NETWORK / BOB DECHIARA-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / WINSLOW TOWNSON-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / ERIC HARTLINE-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

LOS ANGELES. Linus Ullmark var tillbaka i kasen för första gången på tio dagar.

Hampus Lindholm gjorde comeback efter sju missade matcher på grund av en skada.

Och David Pastrnak dök också upp i laguppställningen hos Boston Bruins för första gången sedan den 4 april när man tog emot New York Rangers på lördagskvällen.

Men den namnstarka trion åter på isen vann Bruins med 3-1.

– Linus är grym. Han är så lugn och säker i kassen, så det är kul att spela framför honom, säger Hampus till SportExpressen.

Ullmark, 28, räddade 30 skott och utnämndes till matchens andra stjärna bakom Pastrnak, som svarade för ett mål och en assist.

Linus hade missat tre matcher på grund av en skada på underkroppen.

– Jag var inte alltför orolig, då jag ju bara varit borta en vecka. Visst, lite rostig kanske jag var, men med några tidiga räddningar i matchen, så kom jag snabbt in det, sa Linus till nhl.com efteråt.

Han tvingades bara kapitulera en gång och det var för Mika Zibanejad, som reducerade till 1-2 i powerplay tidigt i den tredje perioden.

Det var Zibanejads 29:e mål i vinter och fullträffen kom i powerplay sedan han fått stå omarkerad vid den vänstra stolpen och vispat in en passning från Chris Kreider.

Hampus Lindholm, 28, spelade mest av alla i Boston (24.41 minuter) och såg inte det minsta ringrostig ut.

– Det var riktigt kul att spela match igen. Och nu ska det bli roligt att få spela slutspel igen, det var ju några år sedan nu, säger Hampus.

David Pastrnak: ”Ödmjuk och stolt”

David Pastrnak, 25, var också nöjd med att vara tillbaka i laguppställningen med en vecka kvar till slutspelet.

– Det blev en match i högt tempo och det är så Rangers spela, så jag är nöjd med att vi kunde vinna. Men ärligt talat är jag ganska slut nu, log Pastrnak i en tv-intervju med ESPN efteråt.

Han nådde i natt milstolpen 500 poäng i Bruins på 508 spelade matcher. Bara två spelare i klubben har gjort 500 poäng i snabbare takt genom åren. De är Bobby Orr (396 matcher) och Ray Bourque (484 matcher).

– Jag är ödmjukt stolt över att nämnas i samma sammanhang som dessa två legendarer, sa Pastrnak.