Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskarna som kan få spela all star-matchen

Här är några av dagens största sportnyheter.
Erik Karlsson är aktuell för all star...Foto: MIKE WULF/CSM/SHUTTERSTOCK / MIKE WULF/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
...liksom Robin LehnerFoto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Så var kaptenerna klara för de fyra lagen i säsongens All Starmatch i St. Louis i slutet av januari.

Ingen svensk röstades fram till den prestigefyllda rollen av fansen.

David Pastrnak, Boston, ska leda laget från Atlantic division, Alex Ovetjkin, Washington, tar sig an gänget från Metropolitan medan det på den västra halvan av ligan blir Nathan MacKinnon, Colorado, med ett C på tröjan för Central och Connor McDavid, Edmonton, tar hand om Pacific.

För Ovetjkin, som nu gör sin åttonde All Starmatch, blir det tredje året i rad som han är kapten för stjärngänget från Metropolitan division.

Precis som under de senare åren blir det tre-mot-tre i All Starmatchen, där de fyra lagen innehåller elva spelare. Två målvakter, tre backar och sex forwardar.

Årets match äger rum i St. Louis under helgen 24-25 januari. Det är tredje gången Blues fått arrangera All Star Weekend, de tidigare matcherna ägde rum där 1970 och 1988.

Så hur många svenskar får vi se i årets All Starmatch?

Uttagningen ligger i händerna på ligans Hockey Operations Department och konceptet är att varje klubb ska ha minst en representant med. 

Svenskar aktuella för all star

Här några av våra NHL-stjärnor, som borde vara aktuella för spel i St. Louis.

Elias Pettersson toppar Vancouvers interna poängliga och bör vara ett givet namn. Han gjorde debut i de här sammanhangen förra året när matchen gick i San Jose. Är ännu bättre nu.

Jakob Silfverberg, Anaheim, har en stark höst bakom sig och har toppat lagets poängliga. Det borde vara hans tur att åka i år i Ducks..

Jacob Markström, Vancouver. Storspelade på nytt i natt när Canucks besegrade Pittsburgh med 4-1. Bakom många av lagets vinster i höst.

Mika Zibanejad, NY Rangers. Har varit lagets bäste spelare i höst. Missade många matcher på grund av skada, men kan man gå förbi honom?

Victor Olofsson, Buffalo. Toppar rookieligan och är en av de stora överraskningarna den här säsongen. Men får Sabres med någon fler än Jack Eichel?

Victor Hedman, Tampa Bay. En av ligans största backstjärnor och är inte sämre nu än när han var med 2017 och 2018. Stor chans att bli uttagen.

Robin Lehner, Chicago. Har ofta storspelat bakom ett svackigt lag i höst och förtjänar att vara med i diskussionen om vilka målvakter som ska få åka. Tuff konkurrens dock i Central-divisionen.

Erik Karlsson, San Jose. Hade en tung inledning av säsongen, men har storspelat under de senaste veckorna. Och ligan älskar att exponera sina affischnamn vid All Star.