Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskarna med i ”Årets NHL-lag”

Rasmus Dahlin. Foto: CHRIS SZAGOLA/CSM/REX / CHRIS SZAGOLA/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Elias Pettersson. Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Rasmus Dahlin och Elias Pettersson har tagit NHL med storm. 

Nu belönas de med att väljas in i ”Årets NHL-lag” i spelet NHL19. 

Rasmus Dahlins succé gör att supertalangen får högsta betyg i spelet(!). 

De förgyllde SHL under förra säsongen där Rasmus Dahlin var en av ligans största sevärdheter och redan som junior en nyckelspelare i topplaget Frölunda - samtidigt som Elias Pettersson slog i stort sett alla rekord en junior kunde slå. 

Inför årets säsong kom de att lämna SHL för att debutera i NHL där de båda draftats tidigt av sina respektive klubbar och Dahlin som bekant blev den första svenska spelaren sedan Mats Sundin att väljas som etta i draften.

Och i Buffalo Sabres har Rasmus Dahlin gjort stor succé under säsongen där han noterats för 37 poäng på 69 matcher och med det är lagets femte bästa poängplockare. 

I Vancouver Canucks har också Elias Pettersson slagit igenom stort och med 58 poäng på 59 matcher snittar han nästan en poäng per match trots att han den senaste tiden befunnit sig i en smärre formsvacka.

Efter succén – belönas i populära spelet

De båda svenska supertalangernas succé har nu också gett belöning.

I alla fall i digital form.

För när EA Sports populära spel NHL19 i dagarna publicerat sitt ”Årets NHL-lag” med fokus på yngre spelare i ligan så tar både Elias och Rasmus plats i laget.

Och inte nog med det - de båda får en rejäl ökning i spelets ”rating” då Elias Pettersson ökar till 96 på en skala där 99 är högst.

Och just 99 är vad Rasmus Dahlin ökas till efter sin succé, och backtalangen blir alltså högst värderad i spelet redan under sin debutsäsong i ligan.