Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska talangerna hyllas inför draften

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

På fredag är det draftlotteri i NHL. 

Och tre svenska talanger lyfts fram extra mycket i nordamerikansk press. 

Noel Gunler, Lucas Raymond och Alexander Holtz. 

Hur, var, när och om NHL-säsongen ska avgöras är skrivet i stjärnorna. Således är det också oklart exakt när den årliga NHL-draften ska hållas.

En sak är dock klart. På fredag är det draftlotteri, då ska det med största sannolikhet avgöras vilket lag som får välja först när draften hålls. I realitet betyder det: vilket lag som kommer få välja Alexis Lafreniere, kanadensaren som jämförs med Sidney Crosby. 

Så hyllas de svenska talangerna inför NHL-draften

De som inte får välja etta kommer dock inte behöva gå lottlösa ur draften. Det finns gott om andra stora talanger bakom Lafreniere, däribland tre svenskar som hyllas lite extra i Nordamerika. Noel Gunler, Lucas Raymond och Alexander Holtz. 

”Raymond har en näsa för mål och har visat sig vara en tillgång i såväl powerplay som boxplay. Han väntar inte på att saker ska hända, han får dem att hända”, skriver NHL.com om Raymond. 

Gunler hyllas för sina passningar, att han är direkt – och att han är välvuxen. 

”Han är skrämmande stor och har fått mycket minuter i powerplay för sina mjuka händer och fallenhet som speluppläggare”.  

Holtz hyllas mest av alla

Mest av alla hyllas dock Alexander Holtz. NHL.com förutspår att Holtz kommer att bli den första svenska right wingern som väljs topp 10 i draften sedan Niklas Sundström valdes som åtta av New York Rangers 1993. 

”Han är en naturlig målskytt som kan avsluta på flera olika sätt. Han spelar tufft och intelligent”, skriver NHL.com. 

TSN:s mångårige expert Bob McKenzie menar att Holtz har ett av de bästa skotten av samtliga talanger som kan väljas i draften.