Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNFoto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
 Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Svenska superlöftet skriver NHL-kontrakt

Publicerad

Timothy Liljegren är en av svensk ishockeys största framtidsnamn på backsidan.

Och tidigare i somras draftades han i den första rundan av Toronto Maple Leafs.

Nu har backen skrivit sitt första NHL-kontrakt. 

Toronto Maple Leafs har de senaste åren knutit till sig flera av NHL:s största framtidsnamn.

Något som gav resultat den gångna säsongen då den klassiska klubben nådde sitt blott andra slutspel på tolv år - anförda av den unga supertrion Mitch Marner, William Nylander och framför allt Auston Matthews, som samtliga noterades för fler än 60 poäng. 

Vid midsommarhelgen tidigare i sommar gick årets draft av stapeln, och där såg den kanadensiska klubben till att knyta till sig talang även på backsidan. 

Det svenska superlöftet Timothy Liljegren valdes då av klubben i första rundan, och de senaste dagarna har backen befunnit sig på klubbens utvecklingscamp tillsammans med andra unga spelare som draftats av klubben i år och de senaste åren.

Där har Liljegren enligt rapporter gett ett bra intryck, och imponerat på internmatcherna.

Skrivit på ett treårigt rookieavtal

Nu har talangen förverkligat många unga hockeyspelares pojkdrömmar och skrivit på ett kontrakt med Toronto Maple Leafs - ett treårigt rookieavtal som innebär att Liljegren redan i höst kanske kan få chansen att prova på spel i Nordamerika. 

Enligt den kanadensiska sportsajten Tip of the Tower är det nämligen ännu oklart om Liljegren kommer att få inleda säsongen i AHL - eller om man lånar ut honom en säsong till Rögle BK. 

Torontos General Manager Lou Lamoriello har ännu inte bestämt sig över var han vill se den talangfulla backen i vinter.

https://twitter.com/dalter/status/885188357118193665
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag