Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska stjärnorna i blodigt slagsmål

Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Viaplay

LOS ANGELES. De kommer med all sannolikhet att vara lagkamrater i Tre Kronor under OS-turneringen i Kina i februari.

Men i nattens möte mellan Colorado och Nashville var det inget kamratligt på isen mellan Gabriel Landeskog, 29, och Mattias Ekholm, 31.

Det slutade med att Landeskog slog Ekholm blodig.

Nashvilles svenske backstjärna skakade på huvudet i riktning Landeskog när han stod på knä sedan bråket var över.

– Jag har ingen kommentar, säger Mattias till SportExpressen efter matchen.

Händelsen inträffade efter 17.53 minuter av den andra perioden och började med att Gabriel Landeskog sträckte sig efter en puck under en attack mot Nashvillekassen och tappade skäret och föll rakt in i målvakten David Rittich.

Innan Landeskog hade hunnit resa sig upp och ta sig därifrån hade ett gruff startat längs kortsargen snett bakom kassen, där Ekholm och Colorados Mikko Rantanen pucklade på varandra.

Flera spelare från båda lagen var inblandade och Ekholm kunde ses slita av Mikko Rantanen hjälmen i högen av spelare som stod i en grupp och gruffade.

Om det var det som fick Landeskog att kasta sig in i bråket och ge sig på Ekholm är oklart, men Avalanche svenske lagkapten svingade vilt och gav landsmannen några högerkrokar.

Landeskog och Ekholm i slagsmål

Det såg på tv-bilderna ut som Ekholm mest försökte skydda sig. När han var nere för räkning knuffade Landeskog bort honom och åkte mot spelarbåset.

Ekholm blödde från ett sår högt upp i pannan, vilket kan ha orsakats av att hjälmen eller visiret träffade honom där under bråket.

– Landeskog är en storväxt man, som inte viker ner sig, kommenterade förre NHL-spelaren och tv-kommentator Peter McNab, som sedan många år tillbaka varit expertkommentator hos Altitude Sports, som sänder Colorados matcher.

Gabriel Landeskog fick två minuter för att ha startat bråket (Instigator), fem minuter för fighting och tio minuter för misconduct.

Ekholm klarade sig undan med två minuter för osportsligt uppträdande, vilket nog var kopplat till att han slet av Rantanen hjälmen.

Colorado vann mot Nashville

Matchen vann Colorado med 6-2 efter ett hattrick av Rantanen.

Landeskog hade två målgivande passningar och har på de senaste fyra matcherna svarat för 6 assist.

Han ligger på delad andraplats i Colorados interna poängliga på 20 poäng, 6 mål och 14 assist, och är +13 så här långt.

Landeskog är känd för att stå upp för sina lagkamrater och klappades om när han åkte av isen och kom ut i båset för att ta sig vidare till omklädningsrummet.

SportExpressen har också sökt Gabriel Landeskog för en kommentar.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.