Foto: Michael Reynolds / Epa / TtFoto: Michael Reynolds / Epa / Tt
 Foto: Michael Reynolds / Epa / Tt
Foto: Jim Lo Scalzo / Epa / TtFoto: Jim Lo Scalzo / Epa / Tt
 Foto: Jim Lo Scalzo / Epa / Tt
Foto: Michael Reynolds / Epa / TtFoto: Michael Reynolds / Epa / Tt
 Foto: Michael Reynolds / Epa / Tt
Foto: Michael Reynolds / Epa / TtFoto: Michael Reynolds / Epa / Tt
 Foto: Michael Reynolds / Epa / Tt
Foto: Frank Franklin IiFoto: Frank Franklin Ii
 Foto: Frank Franklin Ii
Foto: Nick WassFoto: Nick Wass
 Foto: Nick Wass

Svenska NHL-stjärnor fast i jättesnöstormen

Publicerad

LOS ANGELES. Snöovädret på den amerikanska östkusten vållade i natt, svensk tid, kaos i NHL.

Mötet mellan Washington och Anaheim i den amerikanska huvudstaden tvingades man ställa in.

Och Henrik Lundqvist och hans New York Rangers blev fast i Raleigh, North Carolina efter matchen mot Carolina Hurricanes, som man vann med 4-1, och kunde inte flyga därifrån.

- Vi är fast här. Skulle flyga till Ottawa, där vi spelar på söndag, men nu får vi se om vi kan ta oss dit under lördagen. Och om vi kan ta oss hem till New York efter matchen på söndag, vi spelar ju hemma på måndag. Det ska bli mycket snö i New York i helgen, säger Henke.

Snöstormen på den amerikanska östkusten tvingade NHL att ta till den drastiska åtgärden att ställa in fredagskvällens möte mellan Washington och Anaheim.

Matchen var en riktigt svenskduell, där Nicklas Bäckström, Marcus Johansson och André Burakovsky skulle mäta krafterna med Hampus Lindholm, Jacob Silfverberg och Rickard Rakell.

Ställde in kollektivtrafiken

Man hade först flyttat fram nedsläpp i Verizon Center till klockan 17.00, lokal tid, för att det väntade ovädret skulle drabba den amerikanska huvudstaden vid 19-tiden och det skulle ge publiken en chans att ta sig hem efter matchen.

Tanken var också att Ducks skulle hinna flyga från Washington senare under kvällen till Detroit, där man spelar på lördagskvällen. Förhandsbeskedet var nämligen att flygplatserna i Washington skulle stänga på grund av snöfallet under fredagskvällen.

Även kommunala transportmedel som tunnelbanan och bussar ställde in trafiken under kvällen.

Men NHL-ledningen beslöt under dagen att ställa in matchen, som ska spelas senare under säsongen.

- Vi flög från Washington vid 16-tiden, lokal tid. Då hade det börjat snöa rätt mycket där. Här i Detroit är det lugnt, säger Hampus Lindholm sedan Ducks landat i Detroit.

Vancouver Canucks befinner sig i Pittsburgh i väntan på lördagens matinémöte (nedsläpp klockan 12.30, lokal tid) och så här säger Daniel Sedin om vädret där:

- Det snöar här också, men inte så farligt. Vi ska flyga hem direkt efter matchen i morgon, så vi hoppas att det inte blir värre, säger Danne.

Skottar - för att träna handlederna

Nicklas Bäckström rapporterar att Capitals ställt in lördagens träning i Washington på grund av snöstormen.

- Det snöar som fan här. Folk kommer inte att kunna ta sig ut i morgon, säger Bäckis sent på fredagskvällen.

Vad händer med träningen i morgon?

- Vi har ställt in träningen. Vi får se hur det blir med matchen på söndag, som har tidigt nedsläpp.

Du bor i hus i förorten Arlington, har du snöslunga eller måste du skotta?

- Det stämmer. Det blir klassisk skottning. Måste hålla handlederna igång.

Du är väl van från vintrarna hemma i Gävle?

- Ja, absolut. Under snöstormen 1998 kunde vi hoppa från taken hemma i Gävle.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag