Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska NHL-stjärnans sorg: ”Är emotionellt”

Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

För två veckor sen gick Jacob Markströms pappa Anders bort i cancer.

I kväll storspelade 29-åringen mot serieledaren Washington Capitals – och han gjorde det med en hyllning till sin pappa på masken.

– Varje dag är emotionell just nu, säger han till Aftonbladet. 

Under november bedriver NHL kampanjen ”Hockey Fights Cancer” där man uppmärksammar cancersjukdomar och samlar in pengar till forskningen.

Under kvällens match mellan Washington Capitals och Vancouver Canucks stod Jacob Markström mellan stolparna. För två veckor sen förlorade han sin pappa Anders på grund av cancer.

Matchen föregicks av en ceremoni där flera drabbade barn tog plats på isen och där publiken höll en tyst minut för alla som förlorat sina liv.

Jacob Markströms sorg: ”Emotionellt”

Markström storspelade när Canucks vann mot serieledaren Capitals efter straffläggning. Och Markström gjorde det i en ny mask, där han hyllade sin pappa Anders. På baksidan finns ordet ”Pappa” ingraverat.

–Jag tycker det är en fantastisk kampanj NHL driver och givetvis blir jag berörd. Men alla dagar är emotionella just nu. Jag tänker på det hela tiden, säger Markström till Aftonbladet. 

– Jag pratar med min mamma och mina syskon varje dag och är så oändligt tacksam för att de tar hand om allting där hemma. Lagkamraterna och alla runtomkring har varit ett fantastiskt stöd.

Jacob Markström har tidigare hyllat sin pappa på Instagram. 

”Pappa, du har lärt mig allt jag kan. Jag hade inte kunnat drömma om en bättre pappa, vän och förebild! Jag vet att du alltid kommer titta ner på oss! Styrkan du har visat de senaste sexmånaderna är otrolig! Jag älskar dig. Vila i frid. Fuck Cancer”, skrev han.

https://twitter.com/Canucks/status/1198256757828706310