Supporter stängs av för att ha spridit sin väns aska

Foto: ISAIAH J. DOWNING / BILDBYRÅN
Foto: JACK DEMPSEY / AP TT NYHETSBYRÅN

Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche kan bli Stanley Cup-mästare.

Men supportern Ryan Clark får inte se sitt favoritlag i hemmaarenan om de vinner i den sjunde matchen.

Detta sedan han stängts av från arenan efter att ha spridit sin väns aska på isen.

Colorado Avalanche har fortfarande chansen att säkra Stanley Cup-titeln.

I så väl match sex, som spelas natten mot måndag, som i en eventuell match sju.

Men en av lagets mer hängivna supportrar kommer inte finnas på plats i Ball arena om det blir en match sju, som då spelas i Denver.

Ryan Clark har nämligen stoppats från att se lagets hemmamatcher sedan början på 2022. Detta sedan han spridit askan från en avliden väns urna på isen januari.

Det var i december 2021 som Ryan förlorade sin vän Kyle Stark. De båda hade då varit vänner länge och brukade se många av Avalanches matcher i lagets hemmaarena.

Men efter hans begravning valde han att hedra sin vän på ett minst sagt speciellt sätt. Han gjorde det också på ett sätt som fick honom avstängd från arenan.

Ryan Clark bjöd med sig sin väns föräldrar till en match i arenan och frågade om de kunde ta med lite av hans aska till matchen. 

”Ismaskinen tog med sig honom över hela isen”

Väl där valde han att, innan nedsläpp, klättra upp mot plexiglaskanten och sprida lite av sin väns aska över isen.

– Vi hade honom i en liten påse. Vi fick Kyle över plexiglaset och ner på isen. Då kom en vaktmästare fram och frågade, ”kompis, vad var det där?”. Jag svarade, ”för att vara ärlig var det min bästa kompis Kyle som gått bort”, säger han till ABC Denver.

Därefter spolade ismaskinen isen med Kyle Starks aska i isen. Men Ryan Clark fick sedan ett meddelande om att han inte var välkommen på fler matcher.

– Ibland får jag frågan ”var tror du han är?”. Tja... ismaskinen tog med sig honom över hela isen. För att vara realistisk kanske det inte var den smartaste idén. Men i mitt hjärta är det den bästa saken jag kunde göra för min vän. Det var det han älskade mest i världen.

Men Clark ångrar inte vad han gjorde.

– Jag skulle göra det igen med det största leendet på mitt ansikte, precis som senast. Jag vet i mitt hjärta att det är där han ville vara, säger han och avslutar:

– Jag älskar honom och saknar honom väldigt mycket.

Burakovsky matchhjälte i första finalsegern