Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka: ”Det är en påhittad historia”

Foto: RICK SCUTERI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TASS / MIKHAIL KLIMENTYEV/TASS/SIPA USA SIPA USA
Foto: MARIA BARONOVA / AP TT NYHETSBYRÅN

New York Rangers-stjärnan Artemi Panarin tar en paus från ishockeyn efter anklagelser om misshandel.

New York Times beskriver anklagelserna som ”politiskt motiverade” och New York Rangers menar att han är utsatt för en påhittad historia.

”Det här är helt uppenbart en skrämseltaktik som används emot honom”, skriver New York Rangers på Twitter.

I början av februari dömdes den ryske regimkritikern och oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj till 3,5 års fängelse.

Navalnyj överlevde en giftattack i augusti förra året men när han kom hem till Ryssland greps han direkt på flygplatsen. Under rättegången sågade han den ryske presidenten Vladimir Putin och kallade honom ”den lilla byråkraten” och ”kalsongförgiftaren”.

Navalnyj dömdes till fängelse för att ha brutit mot bestämmelserna för sin villkorliga frigivning men en som visat sitt stöd för Navalnyj är New York Rangers ryske stjärna Artemi Panarin, 29. 

”Frihet åt Navalnyj”, har Panarin skrivit på Instagram

Panarin tar paus efter anklagelsen

Panarin har tidigare också kritiserat Vladimir Putin och under den senaste tiden har han uppmärksammats i ryska medier för en händelse som ska ha inträffat för tio år sedan.

En av hans tidigare tränare i Vityaz, Andrei Nazarov, har anklagat honom för misshandel av en 18-årig tjej i Riga 2011. Nazarov har även tidigare kritiserat Panarin för hans ställningstagande mot Putin.

New York Times rapporterar nu att Artemi Panarin tar en paus från hockeyn på grund av artikeln som man skriver är ”politiskt motiverad”.

”New York Rangers-stjärnan Artemi Panarin tar ledigt från laget i kölvattnet av en politiskt motiverad artikel från Ryssland”, skriver tidningen.

New York Rangers: ”Stöttar Artemi”

New York Rangers kommenterade uppgifterna om Artemi Panarin under måndagskvällen. 

Klubben bekräftade att Panarin tar en paus från ishockeyn och skriver att man stöttar honom.

”Artemi förnekar kraftigt och otvetydigt alla anklagelser i den här påhittade historien. Det här är helt uppenbart en skrämseltaktik som används emot honom eftersom han har uttalat sig om de senaste politiska händelserna. Artemi är självklart skakad och bekymrad och kommer vara borta från laget ett tag. Rangers stöttar Artemi till fullo och kommer jobba med honom för att hitta källan till de här ogrundade anklagelserna”, skriver New York Rangers på Twitter.