Sundin. Foto: Joel MarklundSundin. Foto: Joel Marklund
Sundin. Foto: Joel Marklund
Nylander i Toronto Maple Leafs. Foto: Chris YoungNylander i Toronto Maple Leafs. Foto: Chris Young
Nylander i Toronto Maple Leafs. Foto: Chris Young

Sundin om Nylander: "Det blir spännande"

Publicerad

Toronto Maple Leafs förra storstjärna och lagkapten Mats Sundin hyllar NHL-klubbens nysatsning.

Och att William Nylander har fått chansen.

– Det blir väldigt spännande att följa honom, säger Sundin.

Mats Sundin, 45, ingår i staben runt Tre Kronor under höstens World Cup i hans före detta hemstad Toronto.

Sundin var lagkapten i stadens NHL-lag mellan 1997 och fram till 2008 då han bytte klubb i Kanada och avslutade sin långa karriär i Vancouver Canucks. Men det är i Toronto han har sitt hjärta och han följer laget som under nye general managern Lou Lamoriello och huvudcoachen Mike Babcock.

Nylander hittar rätt i NHL

Den 29 februari fick den svenska jättetalangen William Nylander göra NHL-debut för Toronto och på sina första sex NHL-matcher har 19-årige Nylander gjort två mål. Hans andra mål betydde 3-3 i powerplay i slutet av tredje perioden hemma mot New York Islanders och det säkrade en poäng i 4-3-vinsten.

Mats Sundin gillar att William Nylander har fått göra entré i världens bästa hockeyliga.

– Jättekul. Och kul att se svenskar som får en chans i en sådan anrik organisation och ett klassiskt NHL-lag, säger Sundin om Toronto där även backen Viktor Lööv har NHL-debuterat den här säsongen.

Intresset runt William Nylander är, eftersom det handlar om hockeytokiga Toronto, enormt stort. I farmarlaget Toronto Marlies har Nylander gjort 77 poäng (32 mål, 45 assist) på 74 matcher under sina första två säsonger.

För tillfället är han uppkallad till NHL.

Sundin tror på William

– Jag tror det kommer att gå bra. Toronto Maple Leafs gör rätt tycker jag nu när man bygger från grunden och försöker bygga med unga duktiga spelare där William är en av dem, säger Mats Sundin.

– Samtidigt kommer det att ta lite tid, och det är bra egentligen. William är så pass ung. Han får växa in i rollen där och spela och komma in med unga duktiga spelare. Det blir väldigt spännande att följa honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag