Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succénatten: Slår till med ett hattrick

LOS ANGELES. Han kunde inte ha valt ett bättre tillfälle för sitt första hattrick i NHL.

Alexander Wennberg sköt sitt gamla lag, Columbus Blue Jackets, sönder och samman i natt, svensk tid, när Florida Panthers vann med 5-2.

Just det, samma Columbus som köpte ut Wennberg från de sista tre åren av hans kontrakt den förra sommaren.

Tack för kaffet, typ.

– Ja, det är komiskt med tanke på att Columbus köpte ut mig och inte ville ha mig kvar att man lyckas göra hattrick just mot dem. Känns lite som jag fick motbevisa dem och samtidigt visa vilken spelare jag kan vara i rätt miljö, säger Alexander till SportExpressen. 

Columbuscoachen John Tortorella, som inte tyckte att han hade plats i laguppställningen något mer för den tekniske svenske forwarden, måste ha lämnat BB&T Center i östra Florida med huvudvärk efter nattens smäll.

Om det var någon spelare i motståndarlaget han skulle ha behövt för att få fart på målskyttet i sitt Columbus som sladdar i tabellen för Central divisionen, så var det den 26-årige svenske centerforwarden som man dumpade.

Så här kom, Wennbergs hattrick till:

2-0 efter 4.49 av den andra perioden kom på ett direktskott från den högra tekningscirkeln efter en kontring, där domarna inte hann med och vinkande avvärjande för målet när Wennberg lyfta armarna och jublade. 

Skottet tog i tv-kameran under ribban inne i kassen och studsade ut så snabbt att domarna trodde att skottet tog i ribban.

Fullbordade sitt hattrick

3-0 pricksköt Alex från den vänstra cirkeln efter en rush fyra minuter senare. Hans handledsskott ställde Elvis Merzlikins i Columbuskassen.

Wennberg fullbordade sitt hattrick i tom kasse med ett skott djupt nere i egen zon när sju sekunder återstod och fastställde slutresultatet till 5-2.

– Det känns otroligt kul, då det ju inte hör till vanligheterna att man gör tre mål under en och samma match. Men något jag gärna gör oftare nu, haha…

Wennberg har kommit bra tillrätta i Florida och stortrivs i sin nya NHL-klubb.

– Jag tycker att vi har ett grymt lag nu när vi fått tillbaka spelare från skador blir det en extra boost. Det är otroligt kul att spela hockey här i ett fantastiskt lag, som har energi rakt igenom laguppställningen, säger Alexander.

Hörnqvist med assist

Florida fick till nattens match tillbaka anfallsstjärnorna Aleksander Barkov och Patric Hörnqvist från skadelistan.

Hörnqvist hade en assist till Wennbergs första fullträff.

Panthers har nu fem raka vinster och fortsätter att skugga regerande mästarna Tampa Bay Lightning i kampen om förstaplatsen i divisionen.

För Blue Jackets ser det desto mörkare ut, man har nu 15 poäng upp till den fjärde och sista slutspelsplatsen, där just nu Nashville parkerar.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.