Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succé direkt i comebacken

Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

LOS ANGELES. Efter 13 missade matcher på grund av en skada gjorde Mika Zibanejad, 26, comeback i New York Rangers i natt, svensk tid.

Det blev succé direkt.

Mika gav laget ledningen med 1-0 redan efter knappt tre minuter och visade vägen till en 3-2-seger över Carolina.

Men den store hjälten i Rangers var än en gång Henrik Lundqvist, 37.

– Henke var fantastisk ikväll igen och det var vad vi behövde idag, säger Zibanejad.

Lundqvist svarade för 41 räddningar. Några av dem var spektakulära.

Framför allt när han i slutet av den andra perioden hindrade Martin Necas från att kvittera genom att sträcka sig och med klubban i luften få stopp på pucken, som var på väg in i den öppna kassen.

– Hade han lagt pucken längs isen hade det var i stort sett omöjligt att få stopp på skottet. Det är faktiskt lite lättare att göra räddningen när pucken kommer i luften. De hade just gjort två snabba mål och vi ville inte låta dem göra ett tredje före periodpausen. Det var viktigt för oss att kunna gå ut till den tredje perioden med en ledning, sa Henke till nhl.com efteråt.

Han svarade för 17 räddningar under den sista perioden, två av dem när Carolina hade ett power play under slutminuterna.

Henrik Lundqvist: ”En av våra bästa spelare”

Henke var inte bara glad över vinsten och att ha blivit utnämnd till banans bäste spelare.

– Jag vet hur mycket Zibanejad betyder för vårt lag, så det var skönt att ha en av våra bästa spelare tillbaka, sa Henke.

Själv säger Mika till SportExpressen att han är nöjd med sin comeback i natt:

– Det var skönt att vara tillbaka och att få göra mål direkt. Men framför allt att vi vann matchen. Flåset kändes bra i andra och tredje perioden efter en lite nervös första period.

Hans mål kom i power play, där han stod parkerad snett ute till vänster från kassen och klippte till direkt när framspelningen från Adam Fox kom.