Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Strålmans missnöje trots sköna starten

Publicerad

ANAHEIM. En premiärseger enligt planerna.

Tampa Bay inledde slutspelet i natt, svensk tid, med att besegra New Jersey med 5-2.

- Alltid skönt att starta en matchserie med en vinst, men vi började slarva i den andra perioden och lät dem ta kommandot, säger Anton Strålman.

Strålman (22.34 min) och Victor Hedman (27.57) var klippor i Tampa-försvaret och båda var +2.

- Jag tycker att vi följde vår game plan till fullo i den första perioden. Bra support i uppspelen, puckarna gick djupt och vi satte bra press i forecheckingen. Vi spenderade mycket tid i anfallszonen, som gjorde att vi fick ledningen, säger Anton.

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL

 

Devils skapade lite spänning

Lightning gick till första pausvilan med en 2-0-ledning efter mål av Ondrej palat och Tyler Johnson.

Sedan ökade Yanni Gourde på till 3-0 tidigt i mittenperioden.

Men vad som såg ut att bli en lätt seger förvandlades till ett ställningskrig i den andra perioden sedan Devils anfallsstjärna Taylor Hall reducerat.

Och när Travis Zajac gjorde 2-3 i mitten av den tredje perioden började fansen i Amelie Arena blir nervösa.

- Vi började slarva med passningarna och spelade lite för svårt och inte lika rakt som vi vill. Men jag tycker ändå att vi svarade bra i den tredje perioden och även trots reduceringen de fick. När vi kunde öka på till 4-2 stängde vi matchen, säger Strålman.

Det fjärde målet gjorde Alex Killorn och sedan fastställde Nikita Kucherov slutresultatet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag