Foto: Kathy Willens
 Foto: Kathy Willens

Strålman är klar för Tampa Bay Lightning

Publicerad

Anton Strålman är klar för Tampa Bay – som SportExpressen.se kunde avslöja har han skrivit ett femårskontrakt med klubben.

Men han är inte nöjd med hur skilsmässan med New York Rangers gick till.

– Jag är besviken att det inte blev någon riktig förhandling med dem, säger Strålman.

Anton Strålman var en viktig kugge i det New York Rangers som tog sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Men det blir ingen fortsättning i klubben för honom – i stället flyttar Strålman till Florida.

Som SportExpressen.se kunde avslöja, vilket nu bekräftats av klubben, så har backen skrivit ett femårskontrakt värt 151 420 408 kronor.

"Jag är besviken"

Strålman hade gärna sett att Rangers ansträngt sig mer för att behålla honom.

– Klart det känns tufft att lämna Rangers, men vi gav dem alla chanser att komma med ett nytt bud. Jag är besviken att inte blev någon riktig förhandling med dem. Jag är besviken på själva processen, säger Strålman.

Nu blickar han i stället framåt och är nöjd med att ha hamnat i Tampa.

– Jag är nöjd med både lön och kontraktets längd. Sedan var det jätteviktigt för mig att få en klausul om no-trade. Det ska verkligen bli kul att få vara delaktig i den satsning Tampa gör och visst är det en fördel att Victor Hedman finns där.

Anton Strålman är fostrad i Skövde och spelade för Timrå innan han 2007 lämnade Sverige för spel i Nordamerika. Totalt har han gjort 394 NHL matcher och 112 poäng (18+94).

"En bra kille"

I Tampa finns sedan tidigare en annan svensk, backen Victor Hedman. Målvakten Anders Lindbäck har däremot precis lämnat klubben, han är klar för Dallas.

Hedman gläds åt tillskottet av en ny backkollega.

– Det är en bra kille, vi har träffats ett par gånger. Det är en grym spelare i båda ändarna av isen, han kommer att hjälpa oss, säger Hedman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag