Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben efter stjärnornas beslut: ”Väldigt besvikna”

Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RANDY LITZINGER/ICON SPORTSWIRE / IMAGO IMAGES / ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: Matthew Pearce/Icon Sportswire via www. / www.imago-images.de

LOS ANGELES. Böter på 840 000 kronor och fyra spelare på Covid-listan, bland dem anfallsstjärnorna Alexander Ovetjkin och Jevgeni Kuznetsov.

Onsdagen var ingen bra dag för Washington Capitols.

Frågan är om de fyra spelarna får spela fredagens hemmamatch mot Buffalo Sabres.

NHL-ledningen tog i med hårdhandskarna och straffade Capitals ordentligt sedan det framkommit att lagets fyra ryska spelare hade brutit mot reglerna under dagarna i Pittsburgh tidigare i veckan och umgåtts på ett hotellrum tillsammans.

Enligt rapporterna i amerikanska media bar spelarna då inte heller de beordrade ansiktsmaskerna som reglerna säger.

De övriga två spelarna var backen Dmitri Orlov och målvakten Ilja Samsonov.

Samtliga fyra är uppsatta på listan över spelare, som inte är tillgängliga för träning eller spel.

Listan går under benämningen ”Covid-19 protocols”.

Om de testat positivt eller tvingats in i karantän på grund av hög smittorisk har inte meddelats.

Ovetjkin: ”Jag får lära mig”

Ovetjkin gick ut med en kommuniké natten till torsdagen, svensk tid, där han skrev: ”Jag ångrar mitt val att tillbringa tid med mina lagkamrater på vårt hotell när vi inte befann oss i omklädningsrummet eller dess omgivningar. Jag får lära mig av misstaget.”

Capitals klubbledning beklagade spelarnas uppträdande och att man accepterade ligans beslut om böter.

”Vi är väldigt besvikna över hur våra spelare agerat när de valt att umgås med varandra i sina hotellrum, vilket inte är en godkänd lokal utanför omklädningsrummet. Vi accepterar NHL:s beslut och kommer än en gång att poängtera för spelarna hur viktigt det är att alla följer de regler som är uppsatta för allas säkerhet.” 

Att lagkaptenen och superstjärnan Alexander Ovetjkin var en av dem som bröt mot reglerna ser förstås illa ut för klubben.

Man har inlett seriespelet med fyra bortamatcher, två i Buffalo och två i Pittsburgh  och har vunnit två av dem och förlorat två efter förläning (båda mot Penguins).

Nu väntar två hemmamatcher mot Buffalo med start på fredag. 

Kanske tvingas Washington då spela utan fyra ordinarie kuggar i laguppställningen.

Capitals får böta 100 000 dollar

Ovetjkin har startat säsongen med 5 poäng, 1 mål och 4 assist, på de fyra första omgångarna.

Han är en fullträff från att nå ikapp Mike Gartner på sjundeplatsen över ligans bästa målskyttar genom tiderna.

36-årige Ovetjkin har gjort 707 mål (och 1283 poäng) på 1156 matcher i NHL och siktar på att försöka nå Wayne Gretzkys rekord på 894 mål.

Förre general managern i NHL (Vancouver, Anaheim, Toronto), Brian Burke, sa så här i natt i tv-studion hos kanadensiska Sportsnet när han fick frågan om Ovetjkins handlande.

– Ligaledningen agerade hårt genom att straffa klubben istället för ett bötesbelopp på de fyra spelarna individuellt. Tiotusen dollar på var och en av dem är inget kännbart straff med tanke på hur mycket de tjänar, så jag gissar att man valde att bötfälla Capitals med hundra tusen dollar istället.

På frågan vad han skulle ha gjort om han var general manager i Washington hade Burke det här svaret:

– NHL är dåligt på att införa utegångsförbud under resorna efter ett visst klockslag på kvällarna. Jag skulle nog ha gått runt i hotellkorridorerna och kollat att spelarna var på sina rum och hittade jag en grupp tillsammans hade jag sagt åt dem att bryta upp.