Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort grattis Rasmus Dahlin, nu finns hopp

Foto: NICHOLAS T LOVERDE/CSM/REX / NICHOLAS T LOVERDE/CSM/REX/IBL REX FEATURES

LOS ANGELES. Grattis, Rasmus Dahlin.

Efter nattens nyhet att Buffalo Sabres vunnit dragkampen om Taylor Hall finns det hopp om att det blir slutspel till våren.

För nu får centerstjärnan och lagkaptenen Jack Eichel en kedjekamrat, som är värd namnet.

Duon kan bli ett av ligans mest fruktade vapen.

Buffalo har inte lyckats ta sig till slutspelet om Stanley Cup under de sista nio säsongerna.

Det är sämst i hela NHL.

Besvikelsen var stor i somras hos Eichel när Sabres missade det ”Play-in” som NHL gav några extra lag tillträde till för att få ihop 12 lag från varje conference för spel i de bubblor man skapade i Toronto och Edmonton.

I intervjuer med media i Nordamerika uttryckte den 23-årige Eichel sin besvikelse över att mer eller mindre ha kastat bort fem säsonger sedan han kom till Buffalo säsongen 2015-16.

Han draftades som nummer två bakom Connor McDavid i den första rundan 2015 och har klagat över att inte ha fått samma uppbackning i Sabres som McDavid fått i Edmonton.

Buffalo sparkade i somras general managern Jason Botterilll och ersatte honom med förre spelaren Kevyn Adams, som jobbat på olika poster inom klubben de senaste åren.

Det första Adams gjorde var att sätta sig ner med Eichel och be honom ha tålamod. Att saker och ting skulle förändras.

Ett av de första schackdragen Adams gjorde var att trejda till sig rutinerade centerforwarden Eric Staal, 35, från Minnesota för att ge Eichel någon att dela ledarskapet inom laget med.

Marcus Johansson var den som gick till Minnesota i bytesaffären.

Sabres har också kontrakterat Cody Eakin, 29, från Winnipeg Jets i höst och fler förstärkningar är säkert på väg in.

Sabres chans till slutspel ökar

Allt det här betyder förstås mycket för Rasmus Dahlin, som avverkat de två första åren på sitt rookiekontrakt och spås en lysande framtid i NHL.

Han har gjort 84 poäng, 13 mål och 71 assist, på sina första 141 matcher i Buffalo.

Med Hall i laguppställningen har Sabres alla chanser att bryta den tunga sviten med nio år av missade slutspel.

Han är 28 år och vann Hart Trophy som ligans mest värdefulle spelare för sitt lag säsongen 2017-18 när han tillhörde New Jersey Devils.

Han blev trejdad till Arizona Coyotes i december förra året och var nu ”unrestricted free agent”, vilket betyder att Hall kunde gå vart han ville.

Taylor Hall får årslön på 70 miljoner

Han känner Sabrescoachen Ralph Krueger sedan sin tid i Edmonton Oilers säsongen 2012-13.

– Det är ingen hemlighet att vi har tankar på att matcha Taylor ihop med Eichel. Det vet Taylor om och det lockade honom att skriva på för oss, säger Kevyn Adams till nhl.com.

Kontraktet är över ett år och värt 8 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 70,4 miljoner kronor.

– Men vi hoppas att kunna knyta Taylor till oss under en mycket längre tid, så förhoppningsvis är det här bara en start. Hall och hans representanter har uttryckt samma önskemål, kommenterar Kevyn Adams.

Förutom Rasmus Dahlin har Buffalo Sabres ytterligare två svenskar, målvakten Linus Ullmark och forwarden Victor Olofsson.

Båda har begärt ”arbitration” under förhandlingarna om sina nya kontrakt.

De medlingsförhandlingarna kommer att ske senare under oktober.