Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort bråk bryter ut – efter attack på svenske rookien

Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA

LOS ANGELES. Vancouver Canucks kom till nattens hemmamöte med Winnipeg Jets med en poängsvit om tre matcher.

Men nu tog det stopp.

Jets vann med 2-0 efter ett kalabalikartat slut, där svenske rookien Nils Höglander blev påhoppad av Winnipegs Derek Forbort.

Ett jättebråk utbröt på isen, som det tog flera minuter att få slut på.

– Jag gillade verkligen sättet vi svarade på för att skydda Höglander. Vi är ett lag, vi gör det här tillsammans, säger Elias Pettersson efter matchen.

Forbort var ilsken för en tidigare händelse i matchen och smällde på Höglander längs ena långsargen med 42 sekunder kvar.

Men en av linjemännen kom emellan, så Forbort kopplade ett nacksving på svensken och brottade ner honom på isen.

I nästa ögonblick kastade sig flera av Höglanders lagkamrater över Forbort, bland dem Brandon Sutter och Jake Virtanen.

Spelarna föll till isen och inom några sekunder var alla inblandade i gruffet, som det tog en lång stund för linjemännen och domarna att få stopp på.

Forbort fick matchstraff för påhoppet liksom Canucksforwarden Jake Virtanen.

– Forbort är så mycket större än Höglander, så inte undra på att svenskens lagkamrater hoppade in för att hjälpa honom, sa tv-kommentatorerna hos kanadensiska Sportsnet.

Nils Höglander såg lite omskakad ut när han satte sig i spelarbåset efteråt, men han kom undan händelsen oskadd och blev omklappad av lagkamraterna.

– Jag är inte förvånad över vad som hände. Du har en stor kille som ger sig på den minsta spelaren i motståndarlaget. Det är klart att laget kommer reagera, säger Canucks-tränaren Travis Green efter matchen.

”Tiden rinner ut för Vancouver”

Det blev en tät och målfattig tillställning i Rogers Arena i Vancouver, där Winnipeg tog ledningen efter en kontring drygt sju minuter i den första perioden.

Mark Scheifele gjorde inget misstag när han fick fritt fram sedan pucken hoppat över Alexander Edlers klubba på den offensiva blå linjen.

2-0-målet kom i tom kasse efter 18.43 av den sista perioden där Elias Pettersson försökte jaga ifatt Mason Appleton sedan pucken hoppat över EP:s klubba på den offensiva blå linjen.

– Tiden är på väg att rinna iväg för Vancouver. Man måste vinna sådana här jämna matcher om man ska ta sig till slutspel, sa förre Canucksmålvakten John Garrett i tv-sändningen hos Sportsnet.

Returmöte på söndag

Lagen möts igen på söndag. Också den matchen spelas i Vancouver.

Tabellen för North division, där alla sju kanadensiska lagen är samlade, ser efter nattens matcher ut så här:

1) Toronto, 28 poäng.

2) Edmonton, 22 poäng.

3) Winnipeg, 21 poäng.

4) Montreal, 20 poäng.

5) Calgary, 17 poäng.

6) Vancouver, 17 poäng.

7) Ottawa, 9 poäng.

De fyra första lagen går till slutspel. Vancouver har spelat flest matcher (21) av alla lagen i divisionen.