Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storstjärnan nådde otroliga milstolpen

Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. 500 poäng på 369 matcher.

Connor McDavid, 24, tog sig in på den exklusiva tio-i-topp-listan över de NHL-spelare som nått 500 poäng i högsta fart.

Med nattens assist tidigt i Edmontons möte med Winnipeg Jets gick McDavid in på delad åttonde plats med sin idol och kompis, Sidney Crosby.

– Det är väl inte någon jättegrej, men en liten milstolpe är det förstås. Och varje gång du har chansen att bli omnämnd med en sådan stor stjärna som Crosby, så är det en speciell känsla, sa McDavid före nedsläpp.

Han hade på känn att han skulle hamna i poängprotokollet den här kvällen, McDavid brukar göra det.

Han har nått 100 poäng i tre av de senaste fyra säsongerna. Förra säsongen blev det ”bara” 97 poäng, men då införde NHL spelstopp den 13 mars på grund av pandemin och Edmonton hann bara spela 64 matcher.

McDavid leder poängligan den här säsongen och hade inför nattens möte med Jets producerat 31 poäng på 18 matcher.

Kent Nilsson bakom Crosby och McDavid

McDavid hade två assist i matchen, som Edmonton vann med 3-2. Han toppar nu NHL:s poängliga på 32 poäng, 9 mål och 23 assist, efter 18 spelade matcher.

Assisten som tog honom upp till drömgränsen 500 poäng var en framspelning till 1-0-målet, som gjordes av finländaren Jesse Puljujärvi efter 3.45 minuter.

Just bakom duon Crosby och McDavid på listan ”Snabbast till 500” ligger Kent Nilsson, som nådde milstolpen efter 372 matcher.

Wayne Gretzky var inte helt oväntat snabbast av alla. Hon gjorde sin 500:e poäng efter 234 matcher.

På andra plats återfinns Mario Lemieux med sin notering på 287 matcher.

Sedan följer Peter Stastny (322), Mike Bossy (349), Eric Lindros (352), Jari Kurri (356) och Bryan Trottier (362) före Crosby och McDavid.