Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora förvåningen – efter svenskens märkliga mål

LOS ANGELES. Det var nattens galnaste fullträff i NHL.

Och målskytten Erik Brännström, 21, såg lika överraskad ut som alla andra när han förstod att hans skott från mittzonen gick förbi Calgarymålvakten David Rittich och in kassen.

Det var andra matchen i rad, som Brännström hamnade i målprotokollet.

Målet hjälpte Ottawa till en 6-1-seger över Flames.

Brännströms fullträff gav Senators en 4-1-ledning efter drygt sju minuter av den andra perioden.

Vid nästa reklamavbrott några minuter senare blev Rittich utbytt och Flames tredjemålvakt Artyom Zagidulin kom in och avlöste. Jacob Markström går skadad och har inte varit ombytt under de senaste matcherna.

Nu såg det ut som Rittich också ser ut att ha vara övertrött efter att ha haft massor av istid sedan Markström försvann.

– Ja, det där var inget vidare ingrepp på Brännströms skott. Kanske snuddade pucken någon spelare längs vägen innan den försvann in under armen på Rittich. Men det här var inte ‘Big Save Dave’, kommenterade förre NHL-coachen Bruce Budreau i tv-studion hos NHL Network.

David Rittich utbytt

Rittich kunde ses stånga huvudet mot väggen i korridoren på vägen ut till omklädningsrummet sedan han blivit utbytt.

Han hade släppt in fyra mål på 20 skott.

Medan Calgary har det tungt just nu – fem förluster på de sex senaste matcherna – så är det desto mer uppåt i Ottawa.

Det här lagets tredje raka vinst och man börjar nu få kontakt med lagen på den nedre halvan av tabellen för North division.

– Vi fick tidigt utdelning på våra chanser och när sedan Matt Murray gjorde sin bästa match i kassen för säsongen blev det en angenäm kväll, konstaterade Ottawa-tränaren D.J. Smith efteråt.

Erik Brännström ser ut att ha spelat till sig en fast plats i försvaret nu efter att ha bidragit med 4 poäng, 2 mål och 2 assist, på de åtta matcher han spelat. Han är +1.