Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor ilska efter beslutet – som avgjorde matchen

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

LOS ANGELES. Det var ett riktigt prestigemöte i kampen om förstaplatsen i NHL:s Central division.

Och det krävdes förlängning för att skilja Nashville Predators och Colorado Avalanche åt.

Men med ett powerplay, som kom som en skänk från ovan, kunde Matt Duchene skjuta Nashville till en 5-4-seger.

– Det här var verkligen en match vi ville vinna. Colorado är ett väldigt bra lag, så den här segern ger självförtroende, sa matchhjälten Duchene efteråt.

Lika muntert var det inte i Avalanches omklädningsrum, då man drabbades av en tveksam utvisning för ett dåligt flygande byte efter 2.32 minuter av förlängningen.

– Nate (Nathan MacKinnon) hade hoppat över sargen och in i båset innan Mikko (Rantanen) rörde pucken på isen. Han väntade medvetet någon extra sekund för att inte åka på en utvisning med för många spelare på banan, klagade Colorados backstjärna, Cale Makar, på presskonferensen.

André Burakovsky målskytt

Men domarna såg annorlunda på situationen och Nashville fick förmånen att spela fyra mot tre, vilket ledde till segermålet.

– Jag såg inte vid något tillfälle att Colorado hade fyra man på isen, så det där var en tveksam utvisning, kommenterade förre NHL-spelaren Mike Johnson i expertpanelen hos NHL Network.

André Burakovsky var en av Colorados målskyttar, det var hans 13.e fullträff den här säsongen. Hans mål kom i mitten av den andra perioden och betydde kvittering till 2-2.

Gabriel Landeskog saknades hos Avalanche på grund av Covid-19 efter att ha testat positivt i måndags. Filip Forsberg spelade inte i Nashville efter att också han ha hamnat i ”Protokollet” sedan han testats positivt för Covid-19.

Nashville leder Central division på 50 poäng före Colorado, som har 47 poäng men fyra färre matcher spelade.