Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stödet till Erik Karlsson efter klubbens besked

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Erik Karlsson, 28, missade nattens seriepremiär med San Jose Sharks i Las Vegas.

Klubben uppgav ”personliga skäl” och sociala medier översvämmades direkt med inlägg om support och stöd för den svenske backstjärnan.

I allas tankar var Erik och hustrun Melindas tidigare förlust av sin son en månad före födseln i mars 2018.

Erik Karlsson fanns med på onsdagsmorgonens matchuppvärmning i T-Mobile Arena i Las Vegas, där Sharks i natt mötte Golden Knights.

Men strax innan spelarna kom in på isen för den korta uppvärmningen en halvtimme före nedsläpp meddelade Sharks att Karlsson inte skulle spela matchen. Man angav ”a personal matter”, men lämnade inte ut några detaljer om orsaken till hans frånvaro.

– Vi fick veta att han inte kunde spela en timme innan matchen skulle starta, säger Sharks tränare Pete DeBoer i NBC:s sändning.

Erik skrev i somras på ett åttaårigt jättekontrakt med klubben och berättade i en intervju med SportExpressen i går om hur laddad han var inför den här säsongen.

Han opererade sin skadade ljumske från den förra säsongen i maj och uppgav att allt kändes bra nu och att han inte kunde vänta på att få komma igång.

Fansens stöd till Erik Karlsson

Hockeyfans i Nordamerika skrev massor av inlägg på twitter i natt under matchen och uttryckte sitt stöd till Erik Karlsson med en önskan om att allt ordnar sig och att han snart är tillbaka på isen igen.

Sharks spelar hemma mot Vegas Golden Knights natten till lördag, svensk tid, och reser sedan direkt till Anaheim för ett möte med Ducks där lördag kväll.

San Jose tvingades nu spela seriepremiären utan två av sina bästa spelare, då forwarden Evander Kane är avstängd under de tre första omgångarna för bråk med en linjeman under den sista träningsmatchen i söndags, som också spelades i Las Vegas.

Karlsson ersattes i laguppställningen av en annan svensk, nämligen Tim Heed.