Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärntrejd på gång i NHL – svensken kan byta lag

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Victor Rask firar VM-gulet 2017Foto: HUEBNER/BLATTERSPIEL / IMAGO/JAN HUEBNER/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Phil Kessel har öst in poäng och tagit två Stanley Cup under sina fyra säsonger i Pittsburgh Penguins.

Men nu kan han vara på väg bort.

Enligt The Athletic har Penguins och Minnesota Wild ett förslag på bordet som involverar stjärnforwarden.

Samtidigt som Boston Bruins och St. Louis Blues förbereder sig för final får övriga NHL-klubbar lägga sitt fokus på nästa säsongs lagbygge. Och nu börjar uppgifter om eventuella affärer att sippra ut.

Två lag som vill förändra sina lagbyggen är Minnesota Wild och Pittsburgh Penguins – och nu kan de vara på gång att göra en trejd modell större. 

Victor Rask nämns i diskussionen

Phil Kessel, som även tidigare omgärdats av flyttrykten, uppges vara ute på marknaden och enligt The Athletic kan det nu bli en flytt till Minnesota för 31-åringen.

I motsatt riktning pekas Jason Zucker ut som en del av affären, och The Athletic skriver även att svenske Victor Rask finns med i diskussionen.

Trejdförslaget ska ha legat klart ett par dagar och det enda uppges stoppa den är att Kessel själv tvekar. Han har en modifierad no trade-klausul i sitt kontrakt som ger honom möjlighet att stoppa övergången.