Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnparet går isär: ”Det är en chock”

Foto: DAVID J. PHILLIP / AP
Foto: SETH WENIG / AP

En kärlekssaga är över. 

NHL-proffset Tomas Plekanec och skådespelerskan och sångerskan Lucie Vondrackova har gått skilda vägar. 

Tomas Plekanec är ett aktat namn i hockeykretsar. Han har tillbringat flera säsonger i klassiska NHL-klubben Montreal Canadiens, där han under en period agerade vice-kapten, och har också hunnit med en sejour i Toronto Maple Leafs. Vi svenskar kanske också minns honom från spel i det tjeckiska landslaget. Han ingick exempelvis i laget som föll mot Tre Kronor i VM-finalen 2006. 

Stjärnparet ska skiljas

Och i Tjeckien är hans hustru Lucie Vondrackova en kändis av samma paritet. Vondrackova är en populär sångerska och skådespelerska som har spelat in filmer och album sedan tidigt 1990-tal.

Det går därför svallvågor genom den tjeckiska nationen nu när Plekanec och Vondrackova meddelat att de har beslutat sig för att skiljas. 

Plekanec skrev om saken på sin officiella Facebook-sida.

"Jag skulle vilja delge något som inte rör mitt offentliga jag. Jag och Lucie vill informera er om att vi tillsammans kommit överens om att skiljas. Men vi ska försöka förbli bästa möjliga föräldrar åt våra två söner. Nu ber vi er att respektera vårt privatliv och slippa kommentera mera. Tack ska ni ha", skriver Plekanec

Träffades genom Jagr

Enligt tjeckiska tidningen Blesk har beskedet orsakat ett mindre nationellt trauma i Tjeckien. 

"Plekanec bjöd fansen på en chock: han är inte gift med Vondrackova längre", skriver tidningen i en rubrik.  

Paret träffades tack vare en annan tjeckisk hockeyprofil, Jaromir Jagr. Både Plekanec och Vondrackova deltog i en välgörenhetstillställning som 46-åringen anordnade 2010.

– Jag arrangerar välgörenhetsmatcher varje år och Tomas är min vän. Han träffade sin framtida fru på den här tillställningen, så han borde tacka mig, har Jagr sagt tidigare. 

https://www.instagram.com/p/BmKIG0Qh_oI/?hl=cs&taken-by=lucievondrackovaofficial

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!