Domaren får sig en utskällning av Ducks-spelarna. Foto: Mark J. Terrill
Domaren får sig en utskällning av Ducks-spelarna. Foto: Mark J. Terrill

Stjärnorna förbannade - tvingades lämna isen

Publicerad

LOS ANGELES. Henrik Zetterberg gjorde sin 700:e NHL-match i natt.

Han kunde fira jubileumet med en 2-1-seger på bortaplan över topplaget Anaheim.

Det gav Detroit fyra poäng efter två möten med Ducks på tre dagar i södra Kalifornien.

- Underbart hur hela laget slet tillsammans för de här två segrarna mot ett mycket bra lag, säger Zäta till SportExpressen.se i korridoren utanför opmklädningsrummet efteråt.

En utvisning i slutminuten fick Anaheims stjärnor att flippa ut och säga några väl valda ord till domarna.

Det kostade lagkaptenen Ryan Getzlaf, Corey Perry och Teemu Selänne rätten att få slutföra matchen på isen.

Alla tre skickades ut till omklädningsrummet med tiominutersutvisningar för misconduct.

- Jag såg inte exakt vad som hände när Getzlaf drabbades av den där utvisningen för tripping i sista minuten, men har nu sett sekvensen på video. Kan förstå att de blev upprörda, det är mycket känslor med i spelet för dem när de jagade en kvittering och hade skapat hårt tryck, säger Zäta.

"Gnuggade på"

Efter fredagskvällens 5-1-seger kom Red Wings tillbaka till Honda Center och inkasserade två nya poäng via en 2-1-seger.

- Vi gnuggade på rätt bra, det var väl inget skönspel direkt, säger Zäta.

Han spelade i natt sin 700:e match i NHL och är glad över att det fanns en seger att fira.

- Det gör ju så klart jubileumsmatchen än roligare att få uppleva.

"Var fantastisk"

Assisterande lagkaptenen Niklas Kronwall var också imponerad över att laget höll emot den press Anaheim utsatte dem för.

- Vi började bra och skaffade oss en 2-0-ledning under de första tio minuterna, men sedan blev vi passiva och fick slå ifrån oss i stort sett resten av matchen. Men Anaheim är ett väldigt bra lag, de har massor av talang, deras bästa spelare är starka och smäller på rätt bra i närkamperna.

Vad betyder Jimmy Howards målvaktsspel för er en sån här kväll?

- Han var fantastisk än en gång. Otroligt så bra han spelade i kväll.

Detroits mål gjordes av Dan Cleary och Drew Miller medan Getzlaf svarade för Ducks reducering, som kom i slutminuten av den andra perioden.

Anaheimspelarna hade fått munkavle av klubbledningen efter matchen och avstod från att kommentera vad de hade sagt till domarna på isen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag