Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Stjärnans svar på Foppas sågning

Publicerad

LOS ANGELES. Han växte upp med Peter Forsberg, som sin hockeyidol.

Och när Foppa gjorde en kort comeback i Colorado Avalanche säsongen 2010-11 fick Matt Duchene chansen att vara kedjekamrat med klubbikonen.

Men Duchene är inte förbannad på Foppa över kommentarerna i SVT i helgen om att Colorado borde bänka honom och skicka i väg honom i en trejd.

- Jag tar det inte personligen, sa Duchene till nhl.com efter måndagens 4-0-seger borta över Boston.

Det är ingen hemlighet att Matt Duchene vill bort från Avalanche efter den tunga fjolårssäsongen.

Men general managern Joe Sakic har inte lyckats hitta någon klubb, som vill betala det begärda priset i form av ett högt draftval, en etablerad spelare och en ung talang.

När Foppa satt i tv-studion hos SVT i lördags och kommenterade NHL-matchen New Jersey-Colorado (4-1), så var han kritisk till det faktum att Duchene fick spela.

Foppa menade att en spelare som inte vill vara kvar försämrar stämningen i ett lag.

– Tveksamt att han ska få vara med och spela igen, det är lika bra att sätta honom på läktaren. Hade jag spelat med en sån kille som man vet inte vill vara med i laget. Han kommer ju inte slänga sig för att täcka skott, sa Foppa och fortsatte:

– Det är mest jobbigt att ha en sån spelare i laget även om han är duktig. Jag spelar hellre med någon då som vill spela med laget.

Matt Duchene svarar på Foppas sågning

Matt Duchene bemöter sågningen så här:

- Jag har den allra största respekt för Peter.. Han var en av mina idoler när jag var grabb, sa Matt Duchene efter segermatchen i Boston på måndagskvällen, svensk tid.

Den 26-årige kanadensaren var överlycklig när han fick bilda kedja med sin idol under två matcher när Foppa gjorde comeback i NHL i början av 2011.

Han berättade efter matchen i Boston att han var medveten om de kritiska kommentarerna från Foppa härom dagen.

- Jag tror inte att det var riktat mot mig personligen. Han och jag har en jättebra relation, så jag tar det inte personligt. Jag tror att han bara kommenterade en situation som uppstått. Sedan kan en del av vad han menade ha försvunnit i översättningen också, säger Duchene.

Colorado har startat serien starkt med två segrar av tre på bortaplan. Man vann premiären i New York över Rangers med 4-2 och igår lämnade man Boston med 4-0 och två nya poäng i bagaget.

Hyllas av coachen Bednar

Coachen Jared Bednar säger sig inte uppleva Duchene som något orosmoment i laget.

- Jag håller inte med om att han skulle vara det. Det är svårt för någon utanför vårt omklädningsrum att ha en åsikt om den saken. De här killarna har hållit ihop under en lång tid och nu är allt fokus på att vinna hockeymatcher och han (Duchene) har en stor del i framgången just nu.

- Han var vår bäste forward mot Devils och jag är nöjd med hur han hanterar situationen. Han ger allt och hans kedja har varit bra, säger Bednar.

Duchene har haft Nail Jakupov och Alexander Kerfoot som kedjekamrater under de första matcherna.

- Jag försöker bara njuta av att få spela hockey. Varje dag jag kommer till rinken är min inställning att göra mitt bästa. Vår kedja har spelat bra, så jag är rätt nöjd även om vi skulle ha gjort ytterligare några mål så här långt, säger Duchene.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag