Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans diss av Trump: ”Äckliga”

Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Washington Capitals är en vinst ifrån att vinna Stanley Cup för första gången någonsin. Skulle man ta hem titeln har Devante Smith-Pelly dock inga planer på att besöka Donald Trump i Vita huset. 

– Sakerna han spottar ur sig är både rasistiska och sexistiska, säger Smith-Pelly enligt ESPN. 

Efter över tio säsonger med klubben är Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström endast en vinst ifrån att bärga en historisk Stanley Cup-titel hem till Washington.

Klubben leder med 3-1 i matcher mot succélaget Vegas Golden Knights, där första lag med fyra vinster vinner.

För laget som vinner bucklan har det blivit en tradition att besöka presidenten i Vita huset och de två senaste åren har Pittsburgh Penguins åkt för att träffa Donald Trump.

Capitals-spelaren Devante Smith-Pelly har dock inga planer på att träffa presidenten vid en eventuell vinst.

– Sakerna han spottar ur sig är både rasistiska och sexistiska. Några av de saker han sagt är rätt äckliga, säger Smith-Pelly enligt ESPN. 

 

DOKUMENT: Ovetjkins löfte – direkt efter att Bäckis draftats 

 

Smith-Pelly själv utsatt för rasism

Han fortsätter:

– Jag är inte jätteinsatt när det kommer till politik, så jag vet inte vad han tycker om andra saker, men jag håller verkligen inte med honom i hans retorik. Vi har inte pratat om det, men jag har nog redan bestämt mig om det om det skulle komma till det.

Smith-Pelly spelar sitt första år med Washington och har haft en stabil säsong med klubben, där han under grundserien gjorde totalt sju mål och nio assist. 25-åringen har även varit en av slutspelets stora överraskningar, och har glänst rejält genom att göra sex mål och en assist.

Han har tidigare uttalat sig om den rasism som finns i landet och i ligan, efter att fans under en match skritik rasistiska kommentarer till Smith-Pelly under en match mellan Washington och Chicago.

– Det är sorgligt att det är 2018 och att vi fortfarande pratar om samma sak om och om igen. Det är sorgligt att idrottare för 40 år sedan stod på samma plats som jag gör i dag och sa samma saker. Man tror att det ska komma något slags skifte, men vi jobbar fortfarande mot det, och vi kommer att fortsätta jobba mot det, sa han då enligt The Guardian. 

Den femte finalmatchen mellan Washington och Vegas spelas natten mot fredag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!