Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan tog pappaledigt mitt i finalen: ”Fantastiskt”

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

ST LOUIS. Det är mycket nu för St Louis Blues Vladimir Tarasenko.

Stjärnan fick inför nattens Stanley Cup-final slänga in en dags pappaledighet i schemat – eftersom frun Yana födde barn efter bortasegern mot Boston. 

– Det var alldeles tydligt att hon höll emot så att han hann tillbaka, säger lagkompisen Pat Maroon med ett flin. 

Hela St Loius har gått i väntans tider under Stanley Cup-finalen mot Boston – staden vid Mississippifloden har aldrig varit så nära en Stanley Cup-buckla som nu under klubbens 52 år i NHL.

Som om det inte var anspänning nog för Blues ryske stjärna Vladimir Tarasenko, så hade han stora saker på gång hemmavid också. 

Hans fru väntade barn och ju längre slutspelet gick, desto närmare kom den stora dagen. 

Efter den hyperviktiga 2–1-segern borta mot Boston i match fem åkte Blues hem, och det var alldeles lagom i tid.

”Det är fantastiskt”

Dagen efter, i fredags, födde Tarasenkos fru Yana en son. Hon la sedan ut en bild på Instagram med den lycklige fadern och nykomlingen.

https://www.instagram.com/p/Byb0uc7pqEU/?utm_source=ig_web_copy_link

– Han måste vara utmattad! Jag kan inte föreställa mig hur det är för honom. Men det är fantastiskt. Att bli förälder är en av de största sakerna i världen. Och speciellt att gå igenom allt det just nu. Alla här är så glada för honom, säger Blues center Ryan O’Reilly när spelarna mötte medier i St Louis inför match sex. 

Vladimir Tarasenko, som varit en av Blues bästa poängmakare i slutspelet, fick ta en dags pappaledigt under lördagen för att vara med familjen. 

– Det är Yana som är den riktiga MVP:n. Vi är på bortamatch, och så händer det dagen vi kommer tillbaka. Jag tror Tarasenko åkte till sjukhuset direkt när vi landade, säger Bluesbacken Colton Parayko till ESPN.

Kan avgöras

Tarasenko är tillbaka i laget inför den potentiellt avgörande match sex, natten mot måndag. 

– Det är tufft. Familjen är så klart viktig och kommer först, så det får man se till är i fas. Men han har varit kanon. Han har gjort ett grymt bra jobb och när det är dags för match har han spelat hårt och spelat bra, säger Blues coach Craig Berube. 

Yana och Vladimir Tarasenko är dock inte nybörjare på området – sedan tidigare har de sönerna Mark och Aleksandr.