Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan svarar nu – efter orden om lagkamraterna

Colin WilsonFoto: Chris Brown/CSM/REX / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without p
Gabriel LandeskogFoto: RICHARD ULREICH/CSM/SHUTTERSTOCK / RICHARD ULREICH/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
André BurakovskyFoto: SCOTT TAETSCH/CSM/SHUTTERSTOCK / SCOTT TAETSCH/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Colin Wilson väckte kritik mot sina egna lagkamrater efter en intervju tidigare i veckan.

Nu har Colorado Avalanche-forwarden uttalat sig igen för att förtydliga vad han menade.

Det var i en liveintervju på Instagram som Colin Wilson fick frågan vad han tycker om färgad hockeytejp. Colorado-forwarden drog då direkt kopplingen till den regnbågstejp som används i NHL under ”You Can Play”-kvällarna – ett initiativ som tagits för att försöka motverka homofobi inom sport.

– Jag vill alltid ha kvar regnbågstejpen över matchen också, jag tycker den ser riktigt cool ut, sa Wilson.

Han fick sedan frågan varför han bara använder tejpen på uppvärmningen och inte har kvar den även under matchen.

– Jag känner inte att jag klarar det än. Jag kan inte spela på topp om jag får pikar från både motståndarna och mina egna lagkamrater.

Colin Wilson: Blev ett missförstånd 

Uttalandet spreds snabbt på sociala medier där flera ifrågasatte hur pass inkluderande Colorados omklädningsrum egentligen är.

Det har nu fått Wilson att uttala sig igen för att reda ut det som han kallar för ett missförstånd. För Outsports berättar han att diskussionen ursprungligen handlade om att använda vilken typ av annorlunda tejp som helst, och inte specifikt regnbågstejpen.

Anledningen till varför hans lagkamrater skulle pika honom handlar inte om homofobi, utan om att han väljer att sticka ut från resten av laget.

– Jag tror inte att någon skulle ogilla om jag använde regnbågstejp, säger han och fortsätter:

– Om man tittar på statistik så borde det ha funnits eller så finns det just nu en homosexuell spelare i NHL. Jag tror att det finns en del press på den personen att bli den första och inte veta hur folk har reagerat tidigare. Men jag tror också att folk ser det som ett större problem än vad det faktiskt är. Jag känner att hela hockeyvärlden är riktigt bra på att inkludera och i vårt lag har vi en riktigt bra grupp med killar.