Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan stängs av efter smällen

Ryan Reaves fick matchstraff efter en hård tackling på Tyler Motte i fredagens match mot Vancouver.

Nu meddelar NHL att Vegas-stjärnan stängs av i en match för händelsen.

Det var i den sjunde och avgörande matchen i kvartsfinalen mot Vancouver Canucks som Ryan Reaves utförde en våldsam tackling på Tyler Motte.

Reaves fick matchstraff för händelsen och lämnade isen i ilska, där han slog sönder sin klubba på väg ut till omklädningsrummet.

https://twitter.com/BradyTrett/status/1302073371321008132

Nu meddelar NHL:s Department of Player Safety att Reaves dessutom stängs av i en match.

”Om Reaves vill utföra en tackling i den här situationen måste han se till att den går genom axeln och inte träffar direkt i huvudet”, motiverar NHL i en video. De säger samtidigt att Reaves inte tycktes sikta på huvudet, men att Motte inte förflyttat sig på ett sådant sätt att tacklingen inte kunnat undvikas.

DeBoer: ”Hamnar fel”

Vegas-tränaren Peter DeBoer ursäktade inte Reaves tackling efter matchen, men ville lyfta fram att det är ytterst sällan som forwarden går över gränsen.

– Han utnyttjar inte spelare som befinner sig i sårbara situationer, även om han skulle kunna, och kan trots det vara precis lika fysisk som alla andra i ligan. Jag tycker att det ser ut som att han går för en av sina vanliga typer av tacklingar och bara råkar hamna fel den här gången, säger DeBoer enligt AP.

Vegas Golden Knights inleder sin semifinalserie ikväll då man spelar första matchen mot Dallas Stars.