Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det vore väldigt tråkigt för alla”

Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SARA BRATELL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

PHILADELPHIA. Covid fortsätter att sätta käppar i hjulen NHL – och de svenska stjärnorna riskerar i värsta fall att missa OS.

I Calgary Flames, med en hel rad svenska OS-hopp i truppen, har det blivit extra påtagligt efter mötet med smitthärden i Ottawa.

– Det känns som folk har väntat länge på att få se de bästa spelarna i OS-sammanhang och om det inte skulle bli så, så vore det väldigt tråkigt, säger Elias Lindholm till SportExpressen.

Oron över covid-19 och dess följder har återigen gjort sig påmint i NHL, på det minst önskvärda sätt, de senaste dagarna. I helgen hade tio spelare i Ottawa Senators testat positivt och nu har minst tre av lagets matcher skjutits upp för att inte smittan ska spridas vidare. 

Förutom smittan i sig så kan de uppskjutna matcherna också få konsekvenser för det som många hoppas ska bli säsongens hockeyhöjdpunkt: OS i Peking med alla de största stjärnorna på plats. 

NHL gick motvilligt med på att släppa spelarna till OS, men har rätt att dra sig ur OS-spel fram till och med den 10 januari, vilket skulle kunna bli aktuellt om fler matcher skjuts upp (och NHL därmed vill använda OS-uppehållet för att bland annat kunna spela uppskjutna matcher).

Lindholm om OS: ”Vore väldigt tråkigt”

Calgary Flames, som är ute på östkustturné, var det sista laget som mötte Ottawa innan beskedet om Senators uppskjutna matcher kom, så för dem kom covid obehagligt nära igen. 

Svenska stjärnan Elias Lindholm, 26, är lagets bästa poängplockare (8+9) och en högst sannolik pjäs i en Tre Kronor-trupp – om NHL-spelarna kommer dit, vill säga. 

– Jag försöker inte tänka så mycket på det. Jag hoppas bara det blir OS. Sen om det inte blir det, då är det som det är. Det vore tråkigt för alla. Det känns som folk har väntat länge på att få se de bästa spelarna i OS-sammanhang och om det inte skulle bli så, så vore det väldigt tråkigt, säger han till SportExpressen efter matchen mot Philadelphia under natten mot onsdag.  

I Calgary spelar också väntade förstamålvakten Jacob Markström, precis som Mikael Backlund och Rasmus Andersson, som båda har goda chanser att ta sig med. Dessutom har Flamesbacken Oliver Kylington öst in poäng i höst. I natt gjorde han sitt tredje mål för säsongen. 

Är det här något ni har hunnit snacka om? Nu efter att ni nyss mött Ottawa som drabbats hårt… 

– Jag såg bara i går att det var nån som twittrade ut, att om det här fortsätter kan OS vara i fara. Men det är en bit kvar till OS så man försöker inte lägga så stor vikt vid det, säger Elias Lindholm. 

För många svenska hockeyfans är det OS som kommer vara vinterns höjdpunkt, något som många ser fram emot. 

– Ja, det är ju bara vart fjärde år och det har ju gått åtta år sedan NHL-spelarna var med 2014, var när NHL var med senast så det känns som det blir svårt för svenska folket att se hur bra spelare vi har här borta. Men det är ju en del tid kvar, så…

Calgarys match mot Philadelphia slutade med övertidsförlust, 2–1, trots att Jacob Markström bland annat räddade en straff.


TV: Tränarikonen: ”Det var fantastiska år”

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.