Pär Lindholm är klar för Toronto Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅNPär Lindholm är klar för Toronto Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Pär Lindholm är klar för Toronto Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Liksom Pierre Engvall Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNLiksom Pierre Engvall Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Liksom Pierre Engvall Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stjärnan lämnar Sverige för NHL

Publicerad

Pär Lindholm lämnar SHL.

Skellefteå-stjärnan är klar för NHL-laget Toronto Maple Leafs.

Organisationen knyter även till sig två andra svenskar.

Pär Lindholm satte ett stort avtryck i SHL den gångna säsongen. 26-åringen slutade fyra i poängligan, och spelade en nyckelroll i det Skellefteå som tog sig till SM-final. Han representerade även Tre Kronor under OS i Sydkorea.

I slutet av april var Hockeysverige först med att rapportera att Lindholm nu valt att lämna SHL och Skellefteå – och i stället skrivit på för Toronto Maple Leafs.

SportExpressen kunde även berätta att Lindholm valde mellan Buffalo och Toronto.

Toronto gör klart med tre svenskar

Nu bekräftar Toronto uppgifterna. På sitt Twitter-konto skriver den klassiska NHL-klubben att man sajnat ett ettårskontrakt med Lindholm – och att man även gjort klart med två andra svenskar.

Det rör sig om HV 71:s Pierre Engvall, som även spelat för Torontos farmarlag i AHL de senaste säsongerna och Jesper Lindgren – senast i finska HPK. Kontrakten sträcker sig över två respektive tre år.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag