Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lägsta siffrorna sedan debuten för Pettersson

Elias Pettersson och Brock Boeser
Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Francesco Aquilini
Foto: DARRYL DYCK / AP THE CANADIAN PRESS

LOS ANGELES. Sju förluster på de åtta senaste matcherna.

Vancouver Canucks hamnar allt mer på efterkälken i NHL.

I natt inledde man en fem matcher lång turné österut med en 1-4-förlust i Pittsburgh.

– Så här får det inte se ut. Vancouver har bra forwards i de första två kedjorna, men nu är det dags att de visar det, sa förre NHL-coachen Bruce Boudreau i tv-studion hos NHL Network.

Han var speciellt besviken på Elias Pettersson, 23, som nu matchades i en kedja ihop med Conor Garland och Vasiljev Podkolzin.

– Jag tror inte jag har hört Petterssons namn nämnas i tv-sändningen från Pittsburgh en enda gång under de här två inledande perioderna. Och det är naturligtvis inte bra, kommenterade Boudreau i den andra pausen.

Elias hade två skott på mål, men lämnade matchen utan att hamna i poängprotokollet. Han var -2 efter bara 12.48 minuters istid – hans lägsta tid på isen sedan NHL-debuten i oktober 2018 i en match som han inte tvingats lämna i förtid på grund av skada.

Men han var inte ensam bland lagets stjärnor om att föra en anonym tillvaro i PPG Paints Arena.

Brock Boeser var också -2, J.T. Miller (-1), Nils Höglander (-1), Tanner Pearson (+/-0) och Podkolzin (-1) hade också svårt att få något gjort.

Bland backarna gjorde Quinn Hughes ännu ett grovt misstag och banade vägen för Penguins 2-0-mål efter en slarvpassning mitt framför den egna kassen.

Han valde än en gång det svåraste alternativet när han skulle starta ett uppspel i egen zon.

”Kan se hur frustrerad Demko är”

De enda Vancouverspelarna, som höjde sig över mängden var målskytten och lagkaptenen Bo Horvat och målvakten Thatcher Demko, som svarade för 33 räddningar.

Men Demko visade tecken på uppgivenhet efter det tredje baklängesmålet. 

– Man kan se hur frustrerad Demko är över lagkamraternas bedrövliga spel. Här är han lämnad ensam när Pittsburgh kommer i en kontring med tre spelare mot en. Inte undra på att målvakten tappar sugen och skickar iväg pucken till sarghörnet efteråt, kommenterade Bruce Boudreau.

Canucks har sju poäng upp till den sista slutspelsplatsen i Western conference, en så kallad wild cardplats när en fjärdedel av grundserien avverkats.

 Bo Horvat var av förståeliga skäl nedslagen när han svarade på frågor från media efteråt.

– Det är utmattande att sitta och prata om samma saker varje gång. Vi måste ta oss samman inom gruppen och få ordning på vårt spel, suckade Canucks lagkapten.

Brock Boeser kan trejdas 

Enligt uppgifter till The Province är Canucks ledning ”chockade” över lagets prestationer hittills under säsongen. Ägarna ser nu över vad som kan göras, men enligt sajten är Francesco Aquilini och Roberto Aquilini oense om vilken riktning de vill att laget ska gå i.

Rykten har även börjat surra i Vancouver att Brock Boeser kan bli trejdad när man nu närmar sig den punkt där förändringar i spelartruppen måste ske.

Boeser tog lugnt på spekulationerna i en intervju med sportsajten The Athletic.

– Det där är inget jag oroar mig över. Jag hoppas och tror att jag blir kvar här i många år till, sa anfallsstjärnan som haft en tung start på säsongen med bara 8 poäng, 4 mål och 4 assist, på 17 spelade matcher. Hans -5 är också en besvikelse.

Elias Pettersson har spelat 20 matcher och gjort 10 poäng, 3 mål och 7 assist. Han är också -5.

Nästa stopp på turnén är Columbus, där Vancouver möter Blue Jackets natten till lördag, svensk tid.