Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stannar i Sverige – nobbar Rangers

Lias Andersson intervjuas av Expressen efter att ha blivit matchhjälte mot Malmö under säsongen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lias Andersson nobbar New York Rangers och stannar i Sverige. 

Enligt NY Post kommer klubben trejda den svenska stjärnan så snart som möjligt. 

– Om SHL skulle bli aktuellt för Lias, då kommer vi absolut vara med. Vi kommer göra allt vi kan, säger Johan Hult till Jönköpings-Posten. 

I vintras lämnade den svenske hockeystjärnan Lias Andersson USA och återvände hem till Sverige. 21-åringen uppgav att han inte mått bra under tiden med New York Rangers, där han skickats ner i farmarlaget, och det uppgavs att han bett om att bli trejdad. 

Andersson lånades ut till SHL-klubben HV71, och det ser ut som att han kan bli kvar där även i höst. Tidigare har det uppgetts att Rangers vill kalla tillbaka Andersson, men nu skriver New York Posts Larry Brooks på Twitter att den förre JVM-kaptenen fortsatt stannar i Sverige. 

Lias Andersson kan återvända till HV71

Rangers ska ha inlett samtal om möjligheterna att delta på klubbens träningsläger i sommar, men Andersson ska ha tackat nej. Nu menar Brooks att 21-åringen kommer spela i Sverige till situationen i Nordamerika löser sig – vilket endast lär ske genom en trejd. 

”Han kommer inte att tillhöra Rangers igen”, skriver Larry Brooks. 

HV71:s sportchef Johan Hult öppnar för att ta tillbaka Andersson på ett nytt lån. 

”Respekterar beslutet”

– Jag har läst vad det står i tidningarna, men jag har inte pratat med Rangers om det här de senaste dagarna. För oss är läget egentligen oförändrat. Lias är en Rangers-spelare och utgångsläget är fortfarande att vi inte styr något alls, säger Johan Hult till Jönköpings-Posten och fortsätter: 

– Om SHL skulle bli aktuellt för Lias, då kommer vi absolut vara med. Vi kommer göra allt vi kan, avslutar Hult.

New York Post har pratat med Rangers klubbpresident som dock inte utesluter en comeback i NHL-klubben. 

– Vi hade diskussioner med Lias om att komma över för campen, men det kändes bättre för honom att stanna i sitt hemland just nu. Vi respekterar det beslutet, säger John Davidson och fortsätter:

– Vi kommer fortfarande att ha hans rättigheter och längre fram kommer vi diskutera var det är bäst för Lias att spela nästa säsong. 

 

Se höjdpunkter från HV71:s 3-2-seger mot Malmö.