Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av – efter privata avslöjandet om kollegan

Jeremy Roenick har stängts av av sin arbetsgivare NBC.Foto: Spittin' Chiclets på youtube.
Anledningen är hans sexistiska kommentarer om kollegan Kathryn Tappen - som även är en nära vän till Roenicks fru.Foto: Facebook.
Jeremy Roenick hade en framgångsrik NHL-karriär under 1990-talet och början av 2000-talet.Foto: ERIC RISBERG / AP

NHL-profilen Jeremy Roenick, 49, stängs av på obestämd tid.

Anledningen är några ”olämpliga kommentarer” om hans arbetskollegor på amerikanska tv-kanalen NBC.

Det var under måndagseftermiddagen som NBC annonserade att de stänger av sin NHL-expert Jeremy Roenick - som arbetat för kanalen sedan 2010. 

”Han stängs av på obestämd tid utan lön efter att ha sagt olämpliga kommentarer om sina arbetskollegor. Vi kommer inte kommentera detta mer i nuläget”, skrev NBC i ett meddelande till Sports Business Journal. 

Jeremy Roenick stängs av för ”olämpliga kommentarer”

Det var i podcasten Spittin' Chiclets som Jeremy Roenick under helgen gick klart över gränsen. Vid sidan av att snacka NHL-hockey kom samtalet in på 49-åringens medarbetare - och det var framför allt det han sa om uppskattade Kathryn Tappen, 38, som upprörde lyssnarna och hans arbetsgivare mest.

Jeremy Roenick tog upp en händelse när han och frun Tracy var på semester i Portugal. Även Kathryn Tappen var med då hon är en nära vän till Tracy. På hotellet fick Jeremy Roenick frågan från en annan gäst om de tre hade ett förhållande.

– Jag svarade att vi tre hoppar i säng tillsammans varje kväll, berättar Roenick i podcasten enligt ESPN.

– Om det skulle hända på riktigt hade det varit riktigt bra. Men det kommer aldrig att hända.

Han hyllar sedan Kathryn Tappens professionalism.

– Hon är en av de proffsigaste idrottspersonligheterna jag känner. Hon är helt ärligt en av mina favoritpersoner i hela världen.

”Jag skulle inte säga nej direkt i alla fall”

Sedan kom Jeremy Roenick med ytterligare ett avslöjande med sexuella anspelningar. Om förre NHL-spelaren Patrick Sharp - som nu precis som Roenick själv agerar expert i NBC.

– Han är så vacker. Jag skulle verkligen behöva fundera om han frågade mig. Jag skulle inte säga nej direkt i alla fall, berättar Roenick i Spittin' Chiclets.

Jeremy Roenick förklarade sedan att Patrick Sharp är ”en av hans bästa vänner” och att de faktiskt spelat ihop i Philadelphia Flyers.

Förutom Flyers representerade Roenick Phoenix Coyotes, Los Angeles Kings och San Jose Sharks i NHL. Men han slog igenom och blev stor publikfavorit i Chicago Blackhawks, som han lämnade 1996. Totalt blev det knappt 1 300 matcher och runt 1 100 poäng i NHL.

Foppa om tränarnas metoder: ”Ett sätt att trycka ner”