Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av – anklagas ha förnedrat spelare

Foto: MARK AVERY / AP
Foto: BILDBYRÅN
Sean Avery.Foto: MARK J. TERRILL / AP
Brent Sopel.Foto: DARRYL DYCK / AP THE CANADIAN PRESS

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Först Mike Babcock i Toronto, sedan Bill Peters i Calgary.

Och i går fick ännu en NHL-tränare kliva åt sidan efter beskyllningar om att ha förnedrat spelare i ligan.

Marc Crawford, som den här säsongen är assisterande coach i Chicago Blackhawks, är avstängd av klubben i väntan på resultatet av en intern utredning om något som hände när Crawford var huvudtränare i Los Angeles Kings 2006.

Förre NHL-spelaren Sean Avery har beskyllt Crawford för att ha sparkat honom i spelarbåset sedan han dragit på sig ett lagstraff för att man hade för många spelare på isen.

Händelsen ska ha inträffat den 23 december 2006 när Kings föll med 0-7 mot Nashville.

– Han sparkade mig efter att jag drog på mig ett för många spelare på isen-straff. Ni vet ur jag brukar stå längst ut vid sidan av bänken? Han kom ner till mig och sparkade mig i rumpan så hårt att det lämnade ett märke, säger Sean Avery.

Vidare i intervjun med New York Post från den 30 november berättade Avery att han fick ta emot sparken kort efter det att han skjutit en puck under en träning, som träffade Crawford i huvudet och tog så illa att tränaren tvingades sy ett antal stygn.

Brent Sopel vittnade om Crawfords hårda stil

Under natten kom även Brent Sopels tidigare uppgifter från podcasten ”Spittin’ Chiclets podcast” upp till ytan. Den förre NHL-backen - som hade Marc Crawford som tränare i Vancouver i början på 2000-talet - vittnade för ett år sedan om en form av skräckvälde.

Efter en träningsmatch i Ottawa tar Marc Crawford mig åt sidan och säger: 'Sopes, vi skickar ner dig. Du är en mes. Du slåss inte, du tacklar inte, du åker inte skridskor, du skjuter inte. Du är en mes. Du gör fan ingenting där ute så vi skickar ner dig i farmarligan”, berättade Sopel som gjorde totalt 659 matcher i NHL innan han drog till KHL 2011.

”Han sa: 'Du är fruktansvärt usel och har absolut ingen framtid i NHL. Därför skickar jag ner dig. Vi ses!”

Chicago Blackhawks säger i ett pressmeddelande att Crawford inte kommer att vara med laget så länge utredningen pågår om vad som hände under hans tid i LA Kings.

Klubben uppger att man inte tänker ge några fler kommentarer innan utredningen är slutförd och ett beslut är fattat om Crawfords framtid i Blackhawks.

Marc Crawford var assisterande tränare i Ottawa Senators under den förra säsongen och fick hoppa in och ta över laget när Guy Boucher fick sparken förra vintern.

https://twitter.com/NHLBlackhawks/status/1201663728267202562?s=20https://twitter.com/omarcanuck/status/1063191609943089152?s=20