Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Spelat länge, men det var längsta minuterna”

Foto: Gunnar Nordström.
Foto: Gunnar Nordström.
Foto: Gunnar Nordström.

LAS VEGAS. Tre nyblivna svenska Stanley Cupmästare.

Och tre lika glada hockeypappor.

Det var kramar och tårar på isen i morse, svensk tid, när Washington Capitals firade sin mästartitel. 

På plats fanns Nicklas Bäckströms pappa Anders, Andre Burakovskys pappa Robert och Christian Djoos pappa Pär.

Snacka om en oslagbar trippel, då alla tre papporna spelat hockey på hög nivå.

- Det är fantastiskt kul att ha familjen på plats här och att de får se och uppleva allt det här. Pappa, min syster och hennes kille. Det här ögonblicket glömmer jag aldrig, säger Andre.

Robert Burakovsky, som gjorde 23 matcher i Ottawa Senators säsongen 1993-94, är en flitig gäst hos sonen i Washington och han var mäkta stolt efter Stanley Cupvinsten.

- Det är en fantastisk känsla. Jag är oerhört glad och stolt över Andre och hur han spelat i den här finalserien. De sista sex minuterna är de längsta jag har upplevt i min hockeykarriär och då har jag spelat rätt länge, säger Robert.

”Jag har svårt att fatta att det är sant”

Att "Lill-Burra" var med och spelade fram Lars Eller till segermålet gjorde naturligtvis kvällen ännu gladare för Robert.

- Ja, det är helt sjukt att den kedjan fick avgöra det här. Jag tycker att Andre gjorde en av sina bättre matcher. Jag har svårt att fatta att det är sant, säger Robert och kramar om sin son.

 

LÄS MER: Rasar mot Ovetjkin efter bilderna på uppvärmningen: ”Ska straffas” 

 

För Pär Djoos, som tillhörde Detroit Red Wings och New York Rangers under sin NHL-karriär var det också ett stort ögonblick.

- Det är magiskt.  Och så kul att Christian spelat till sig en fast plats i Capitals nu. Han gjorde en jättebra match igen, säger Pär.

Så i sommar kommer Stanley Cupbucklan på besök till Gävle och Malmö när svenskarna i Washington får sin stund med pokalen.

- Jag har inte hunnit tänka riktigt vad vi ska göra då, men jag ska absolut ta den till Valbo och låta alla ungdomar där få se den. Jag hoppas att det kommer att sporra dem i hockeykarriären, säger Nicklas Bäckström.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!