Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelarna i slagsmål – nu tvingas han lämna laget

Foto: Anthony Nesmith/CSM/REX/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/SHUTTERST / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Efter ett dygn av hysch-hysch kom sanningen i natt, svensk tid, fram om varför New York Rangers satt upp backen Tony DeAngelo, 25, på waivers.

Han slogs med målvakten och lagkamraten Alex Georgiev utanför omklädningsrummet i Madison Square Garden efter lördagens förlust mot Pittsburgh Penguins.

Allt talar för att backstjärnan spelat sin sista match för New York Rangers, där han hade en framträdande roll under den förra säsongen.

DeAngelo producerade 53 poäng, 15 mål och 38 assist) vilket gav honom en fjärdeplats i poängligan för backarna i NHL.

Men den här säsongen har varit tumultartad för den unge backen, som varit petad vid några tillfällen och uttryckt sitt missnöje över tränarnas sätt att använda honom.

Under lördagens möte med Pittsburgh var DeAngelo inne på gästernas matchavgörande mål i förlängningen och slutade på -3

Enligt uppgifter i New York Post skedde en ordväxling mellan DeAngelo och Georgiev ute på isen när matchen var över och det växte till ett slagsmål mellan lagkamraterna när man kom in till korridoren utanför omklädningsrummet.

Ingen annan spelare var inblandad i bråket, men det krävdes att en lagkamrat gick emellan för att få slut på slagsmålet.

Tony DeAngelo på waivers

Rangers klubbledning meddelade utan någon förklaring i går, söndag, att man hade satt upp Tony DeAngelo på waivers.

Coachen David Quinn uppgav till media att man ville avvakta och se om någon annan klubb plockade upp DeAngelos från waivers innan man tänkte göra några ytterligare kommentarer om varför man försöka dumpa en spelare i sin bästa ålder, som man skrev ett nytt tvåårskontrakt med inför den här säsongen.

Ett kontrakt som är värt 39,8 miljoner kronor per säsong.

Vad som händer med den 25-årige amerikanen om inget annat lag i ligan vill ha honom är osäkert.

Enligt New York Post anses DeAngelo ha gjort sig omöjlig i Rangers.

Tidningen citerar lagets svenske anfallsstjärna Mika Zibanejad, som säger:

– Just nu är Tony vår lagkamrat. Du vill inte att någon ska behöva hamna i den här situationen. Vi är alla människor och det är ingen lätt sak att hantera. Vi får hoppas att allt löser sig.