Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkades efter sexistiska inlägg – nu nära Ryssland

Ett utökat slutspel har tagits fram för att rädda NHL-säsongen. Så här ska det gå till.
Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN

Brendan Leipsic fick sparken av Washington Capitals efter att ha uttalat sig sexistiskt mot lagkamrater och dess fruar. 

Nu kommer uppgifter om att forwarden är på väg till KHL. 

Brendan Leipsic hamnade i ett ordentligt blåsväder tidigare under våren. Meddelanden läckte ut från en privatgruppkonversation som Washington Capitals-forwarden var en del av. Där hade han skickat sexistiska och stötande meddelanden som var riktade mot nuvarande och tidigare lagkamrater, och dess fruar. 

Han bad senare om ursäkt på Twitter. 

”Igår fick en av mina vänner sitt Instagram-konto hackat och en person började sprida bilder från en privat gruppkonversation som jag var en del av. Jag inser hur olämpliga och stötande de här kommentarerna är och vill be om ursäkt för mitt agerande”. 

Leipsic skrev bland annat att hustrun till Tanner Pearson, Vancover, var ”fet” och att lagkamraterna i Capitals, Nic Dowd och Garnet Hathaway, var ”losers”

Nära Ryssland och KHL

Leipsic fick senare sparken från sin klubb och har sedan dess varit klubblös – tills nu. Enligt ryska allhockey.ru ska forwarden vara på väg till Ryssland och KHL där två olika klubbar har visat intresse för honom. 

Under den senaste säsongen blev det tre mål och elva poäng på 61 matcher för Leipsic i Capitals-tröjan. Leipsic har även representerat NHL-klubbarna Toronto, Vancouver, Vegas och Los Angeles.