Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkade tränaren inlagd efter sitt alkoholmissbruk

Foto: TONY GUTIERREZ / AP TT NYHETSBYRÅN

I december fick Jim Montgomery sparken som huvudtränare för Dallas Stars. 

Nu berättar han har sökt hjälp för alkoholmissbruk och lagts in på en rehabiliteringsklinik.  

– Att förlora mitt jobb var en väckarklocka, säger han i ett pressmeddelande

Under hösten och vintern blev flera profilerade NHL-tränare anklagade för trakasserier och förlegade tränarmetoder. Toronto Maple Leafs sparkade tränaren Mike Babcock, Bill Peters tvingades lämna Calgary Flames och Chicago Blackhawks stängde av Marc Crawford. 

I samma veva, den 10 december, tvingades Dallas Stars tränare Jim Montgomery lämna klubben. 

”Dallas Stars förväntar sig att alla våra anställda agerar med integritet och visar upp professionellt beteende medan de jobbar för vår organisation. Det här beslutet togs efter oprofessionellt beteende och efter att ha brutit mot Dallas Stars och NHL:s värdegrund”, skrev de i ett pressmeddelande då. 

Fick sparken av Dallas Stars – bryter nu tystnaden

Stars ville inte gå ut med en exakt anledning till att Montgomery fått sparken, men klubben GM Jim Nill sa att det inte hade med spelarna i laget att göra. 

Något som blev tydligt på spelarnas reaktioner. 

Storstjärnan Tyler Seguin sa att han är ”ledsen och förvirrad” och John Klingberg sa att beskedet ”kom som en chock”. 

Nu bryter Montgomery tystnaden och berättar att han säkt hjälp för alkoholmissbruk. 

– Att förlora mitt jobb var en väckarklocka för mig och det var också rätt agerat av klubben. Jag svek alla i klubben, men ännu värre är att jag svek min fru och min familj, säger han i ett pressmeddelande. 

Montgomery söker hjälp för alkoholmissbruk

Montgomery skriver vidare att det faktum att han fick sparken tvingade honom att välja mellan att ”fortsätta leva på ett destruktivt sätt” eller söka hjälp. 

Han valde det sistnämnda och har nu lagts in på rehab. 

– Jag har vänt mig till folk som arbetar professionellt gällande alkoholmissbruk för att få hjälp. Nu ska jag försöka bli en bättre make, far, vän, tränare och mentor. En dag i taget.