Sparkad i NHL – nu öppnar han för SHL

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MICHAEL BERGGREN / MICHAEL BERGGREN EXPRESSEN
Foto: USA TODAY NETWORK / ANNE-MARIE SORVIN-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Beskedet kom oväntat när Ulf Samuelsson kom till Blackhawks träning i Chicago på tisdagsmorgonen.

- Först blev vår huvudtränare Joel Quenneville inkallad till vår general manager, sedan var det min tur. Det är tufft att få sparken, jag har aldrig varit med om det tidigare, säger Uffe.

En dålig start på NHL-säsongen fick Blackhawks klubbledning att göra rent hus i tränarstaben, där också lagets andra assisterande coach; Kevin Dineen, fick gå i dag.

Så vad händer nu för Samuelsson?

- Jag vet ärligt talat inte, då det här är så färskt. Jag vill fortsätta jobba och hitta ett nytt tränarjobb, säger han.

Är du intresserad av att träna något lag i Sverige?

- Ja, jag kan tänka mig en klubb i Sverige eller Schweiz när det gäller Europa. Jag hade två bra år i Modo och kan definitivt se mig själv i SHL igen. Schweiz har också funnits i mina tankar sedan tidigare, många kolleger har talat gott om den ligan och att jobba där.

Hade du någon föraning om att det här var på gång i Chicago?

- Nej, egentligen inte. Vi var alla medvetna om att vi inte hade gjort ett bra resultat i år och det svider. Det är tråkigt att inte lyckas.

Ulf Samuelsson sparkad av Chicago

Hur ser din kontraktssituation ut?

- Jag hade det här och nästa säsong kvar på kontraktet. Jag vet inte exakt hur det blir med lönen om jag tar ett nytt tränarjobb någon annanstans, men pengarna är inte viktiga just nu.

Hur har du trivts i Chicago?

- Väldigt bra och inför den här säsongen flyttade vi in i en fin lägenhet mitt inne i stan. Blackhawks är en bra organisation och staden är full av bra människor, så det blir tufft att flytta. Vi får se hur länge vi stannar kvar.

Vad gör du nu?

- Idag deppar jag hela dagen. Imorgon börjar jag söka ett nytt jobb. Det finns många intressanta ligor att titta på, säger Ulf Samuelsson.