Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Smaskigt att verkligen få nörda ner sig i NHL”

Jonatan Lindquist, ett välbekant ansikte från Viaplays populära NHL-sändningar, förstärker SportExpressens NHL-bevakning.
Foto: DOM GAGNE / CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Nu gör SportExpressen en rejäl nysatsning på NHL!

Varje fredag med start i kväll går Jonatan Lindquist, ett välbekant ansikte från Viaplays populära NHL-sändningar, igenom de hetaste punkterna och ämnena från världens största hockeyliga med fokus på transfers, rykten och snackisar.

- Det är så smaskigt att verkligen få nörda ner sig i NHL, och jag är riktigt taggad på att få ett forum att göra det här.

SportExpressen har redan i dag Sveriges starkaste hockeybevakning.

Med profiler som Johan ”MrMadhawk” Svensson, Sanny Lindström, Johanna Dahlén och Adam Johansson är det hos oss du får de vassaste nyheterna, bästa reportagen och de hetaste poddarna.

Därtill har Gunnar Nordström bevakat NHL på plats i Nordamerika under flera decenniers tid, vilket han kommer fortsätta att göra även kommande säsong.

Men nu när NHL äntligen är redo för premiär ansluter även Jonatan Lindquist.

- SportExpressens hockeyuppställning är redan i toppklass, men att trejda in Jonatan, som har ett nördigt, kunnigt och modernt tilltal i sin hockeybevakning, gör givetvis vårt lag ännu starkare. Jag är övertygad om att det innehåll han kommer att producera är perfekt för våra premiumkunder som gillar hockey, säger Kalle Forssell, sportchef på SportExpressen.

Nytt tv-format

Jonatan Lindquist, som är en uppskattad del av Viaplays NHL-bevakning, kommer nu varje vecka på SportExpressen sammanfatta sillyläget i NHL på sitt eget sätt, och interagera med alla er läsare.

Dessutom kommer han att göra ett nytt rörligt NHL-format ihop med Adam Johansson, som får premiär på onsdag 13 januari - samma dag som NHL-premiären.

– Jag är delvis part i målet när jag säger det här, men gällande etermedia tycker jag att nivån på NHL-poddar i Sverige och sändningarna kring matcherna är enormt hög. Det enda som egentligen har saknats är kanske ett kortare, lite rappare format. Det är det vi vill göra här. Tydliga åsikter och resonemang som visserligen är informativa men samtidigt trimmade. Och sedan tycker jag att man ska ha kul när man bevakar hockey, för det är ändå en lek vi pratar om, så det blir en del glimt i ögat också, säger Jonatan Lindquist, och fortsätter:

- På samma vis känner jag att bevakningen i textform håller hög nivå i form av närvaron och tillgången till våra stjärnor, där Gunnar (Nordström) och hans i branschen legendariska telefonbok är ett strålande exempel på det. Finns det ett utrymme så är det nog snarare kring de nördiga bitarna, gällande siffror, lönetak, trejder, jämförelser mellan spelare och så vidare. Det blir extra viktigt i och med att de här elementen till stor del saknas i vår inhemska idrott, så jag ser fram emot att verkliga hugga tag i det.

Du kommer givetvis även fortsätta att synas i Viaplays NHL-sändningar - vad är i dina ögon det absolut bästa med NHL?

– Jag vill lyfta fram två saker. Det ena är kvalitén. Trots att jag är bortskämd med att ha sett hundratals matcher på plats så förvånas jag fortfarande över hur ruggigt, ruggigt hög nivå som ligan och de bästa spelarna håller. Det andra är känslorna. NHL-säsongen är en sådan mangling, med över 100 matcher för det lag som till slut vinner. Efter slutsignalen är spelarna fysiskt utpumpade och sargade, och mentalt helt tömda. Adderar du ovanpå det den euforiska glädje som kommer av att få höja pokalen så erbjuder Stanley Cup en matta av känslor jag aldrig upplevt någon annanstans.

Vilken är den hetaste transfersnackisen i NHL just nu?

– Tveklöst att de unga forwardstjärnorna Pierre-Luc Dubois (Columbus) och Patrik Laine (Winnipeg) rapporteras ha begärt en trejd av sina respektive klubbar. Beskedet kring Dubois kom som en bomb medan Laine har omgetts av sådana här rykten en längre tid. Kan utlova att det här ämnet kommer att analyseras djupare redan i min första text.

Vilka spelare blir mest intressant att följa i vinter?

- Det finns hur många som helst. Allt från veteraner i nya klubbar, som Joe Thornton och Zdeno Chara, till de två stora MVP-kandidaterna Nathan MacKinnon och Connor McDavid. Ska jag dock bara välja en spelare så blir det Rasmus Dahlin. Han gör sin tredje säsong och fyller 21 i vår - vid samma skede i karriären vann Erik Karlsson sin första Norris. Han har verkat lite i skuggan av Elias Pettersson (i Sverige) och jämnåriga backstjärnorna Miro Heiskanen, Quinn Hughes och Cale Maker (i Nordamerika). Det är dags för Rasmus att ta steget, och vi kommer att borra djupare i sannolikheten för att det händer i den första texten.