Slår till med sitt första hattrick: ”Galen match”

Foto: USA TODAY NETWORK / DAVID BERDING-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / DAVID BERDING-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

LOS ANGELES. Först kvitterade han i slutminuten av den tredje perioden och tog matchen mellan Minnesota och Winnipeg till förlängning.

Och där fullbordade Joel Eriksson Ek sitt första hattrick i NHL genom att skjuta 5-4 till Wild i powerplay efter 3.30 minuter.

Det var inget snack om vem som var ”Matchens lirare” den här kvällen i Xcel Energy Center.

Hemmapremiären blev rena klang- och jubelföreställningen för Eriksson Ek.

– Roligt att få göra ett hattrick i NHL. Och kul att det blev en sådan bra hemmapremiär för oss med många mål och bra fart på läktaren, säger Joel till SportExpressen.

Den 24-årige svenske forwarden har etablerat sig som Minnesotas förstecenter och i natt, svensk tid, visade Joel varför han hyllas så stort under det senaste året.

Och varför han belönades med ett 8-årskontrakt värt 362 miljoner kronor i somras. Årslönen ligger på 45,2 miljoner kronor.

– Han visade nu att han är värd pengarna och att han är en man för en förstakedja i NHL, kommenterade hockeyinsidern Mike Kelly hos NHL Network efter nattens match.

Eriksson Ek är med sin storlek och rörlighet svårstoppad och han är känd för att jobba hårt över hela banan.

Han gillar dessutom att skjuta, vilket hans sju skott i nattens match visar.

Eriksson Ek med sitt första hattrick

Så här kom hans hattrick till:

X 1:a perioden, 18.30 min: Joel kvitterade till 2-2 i powerplay efter att ha fått tag i en lös puck bakom motståndarkassen och lirkat in den köksvägen.

X 3:e perioden, 19.01 min: Kvitteringen ordnar Joel på ett tennisslag runt Jetsbacken Neal Pionk snett framför kassen med 59 sekunder kvar.

X Förlängningen, 3.30 min: Segermålet kom efter rena klapp-klapp-spelet med Kirill Kaprizov och Kevin Fiala i powerplay, där Joel bara hade att sätta fram klubban vid den bortre stolpen för att skarva in 5-4 sedan trion i en kontring fått till en 3-mot-1-situation.

Minnesota har skaffat sig några riktiga lirare under de senaste åren, där ryssen Kirill kaprizov och norrmannen Mats Zuccarello, gör Eriksson Ek sällskap som publikfavoriter.

Och målsättningen är hög bland spelarna.

– Vi har startat bra, men vi vet om att det är mycket jobb kvar. Vi siktar definitivt på att gå hela vägen och vinna, säger Joel.

https://twitter.com/mnwild/status/1450667552917577728

”Foligno lekte Superman”

Mats Zuccarello gjorde också en stormatch och bidrog med 2 mål och 2 assist medan trollgubben Kirill Kaprizov antecknades för 3 assist.

– Det här var en vild och galen match med massor av mål och ett slagsmål, där Minnesotas Marcus Foligno lekte Superman och försökte hoppa in ett slag mot Brenden Dillon, sa Mike Kelly.

Minnesota har startat säsongen starkt med tre raka vinster.

Man besegrade Anaheim borta med 2-1 i seriepremiären och tog också båda poängen i Los Angeles efter att ha gjort 3-2 på Kings.