Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slår nu tillbaka mot Nylander-ryktena

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: BILDBYRN

Toronto Maple Leafs höll tyst genom hela förhandlingarna.

William Nylander hänvisade allt till sin agent.

Nu uttalar sig Lewis Gross för första gången om värsta kontraktsbråket i NHL:s historia.

– Folk förstår inte hur tufft det har varit för William, säger han till TSN Toronto. 

William Nylander blev klar för sex nya säsonger med Toronto Maple Leafs i lördags.

De tuffa förhandlingarna har varit hett stoft i nordamerikansk och svensk press sedan i somras. 

William Nylander har legat lågt - och i stället har två andra personer pekats ut som anledningen till att parterna inte kom överens förrän bara minuter före deadline.

– Det sägs att Michael (pappa Nylander) har ett stort inflytande över förhandlingarna och den före detta NHL-spelaren vet hur det är att sätta hårt mot hårt när kontrakt ska förhandlas, hävdade Sportsnet-experten Chris Johnston.

– Jag tror att det var agenten som låg bakom och tyckte att William var värd mer pengar, sa Toronto-legendaren Börje Salming till SportExpressen häromdagen.

 

LÄS MER: Börjes varning – ringde mitt under avtalstvisten

 

 Dödar ryktena om Michael Nylander: ”Willy körde bussen”

Agenten Lewis Gross uttalar sig nu för första gången om tiden och tystnaden fram till William Nylanders signatur sattes på kontraktet.

– Folk förstår nog inte hur tufft det var för William. Att inse att man kanske missar en säsong. Har man tur har man en karriär som är tio säsonger lång och att då missa tio procent av karriären... Det önskar man ingen, säger Gross till TSN Toronto.

– Att en spelare i hans ålder hanterar det så här bra är otroligt.

Lewis Gross menar att det var William Nylander som var den som styrde och ställde - att han och pappa Michael felaktigt har fått skulden.

– Hans pappa hade en viktig roll, men inte på negativt sätt som det snackats om. Det var på ett positivt och stöttande sätt. Han har gått igenom det här själv och förstod hur viktig den här förhandlingen var för ”Willys” framtid, för hans chanser att maximera lönen och för att få spela i en klubb som Toronto, säger Lewis Gross.

 

LÄS MER: ”Väldigt få spelare som har mage att göra så”

 

– William var ledaren hela tiden. Ingen skulle klara av att gå igenom det här om någon annan kör bussen. Hur många sömnlösa nätter skulle du få om du var tvungen att sätta ditt hopp till att en annan person ger dig rätt råd? Det var inte Michael som körde bussen. Det var inte jag heller. Det var ”Willy”. Han är en självsäker, ung man.

Lewis Gross: ”Det handlade inte om att vara girig”

Flera experter har spekulerat i att William Nylander kan komma att buas ut av vissa Toronto-supportrar efter denna tvist. På flera håll har den 22-årige svensken kallats girig.

– Folk får säga vad de vill. Vi kan inte kontrollera det. Det handlade inte om att vara girig. Vi ville bara ha en rättvis deal, men det var väldigt svåra förhandlingar. Till slut handlade det bara om att göra alla nöjda.

 

LÄS MER: Detaljen avgör hans comeback

 

Det snackades om att William Nylanders utgångsbud i förhandlingar låg på åtta miljoner dollar om året, runt 72 miljoner kronor. Men det är inte något Lewis Gross vill kommentera.

– Jag kommer inte svara på det. Det känns inte schysst. I början måste man alltid lägga fram några siffror. Deras var kanske lite låga och våra kanske var lite höga.

William Nylander gör sin första match för Toronto natten mot fredag.