Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skulle ha grillmiddag – krävs på 60 miljoner

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: PAUL VERNON / AP FR66830 AP

NHL-spelaren Cody Ceci har blivit stämd på hela 60 miljoner kronor.

Detta efter att hans fru kastat en etanolflaska på sina grillgäster – som snabbt blev uppslukade av lågor. 

– Jag sprang runt som en kyckling med huvudet avhugget, säger Hana Engel, som hamnade i koma, till Ottawacitizen.

Cody Ceci trejdades under sommaren från Ottawa till Toronto. Men backen tvingas inleda sin sejour i klubben under komplicerade förhållanden. 

Efter en grillkväll i maj 2018 har NHL-stjärnan och hans fru blivit stämda på hela 60 miljoner. Det är Jacob Cardwell och Hana Engel som har stämt paret som under samma kväll gästade Ceci och hans fru Jamie Thompson. 

Men kvällen blev inte som något i sällskapet hade förväntat sig. Den blev betydligt mer dramatisk. Hana Engel tvingades lämna grillkvällen med andra och tredje gradens brännskador på 35 procent av kroppen. 

Blev uppslukad av lågor

Det var när Jamie Thompson hade tänkt fylla på etanol i en eldstad som förödelsen började. Hon hade glömt att undersöka om den hade svalnat. När Thompson sedan började fylla på etanol slog stor lågor upp och hon kastade då instinktivt i väg flaskan – som därefter träffade Hana Engel som till följd av händelsen fick försättas i konstgjord koma i tre veckor där hon opererades tre gånger under totalt 18 timmar. 

– Jag sprang runt som en kyckling med huvudet avhugget, säger Engel, vars kläder snabbt började brinna samtidigt som hon blev uppslukad av lågor, enligt Ottawacitizen. 

Fått bestående ärr

Engel har efter grillkvällen fått bestående ärr som har förändrat hennes utseende permanent. Enligt stämningsansökan har hon även varit tvingad att hantera känslomässiga besvär som skadorna orsakade. 

Hana Engel och hennes man har efter olyckan beslutat sig för att stämma NHL-stjärnan och hans fru, samt företaget som tillverkade eldstaden – på närmare 60 miljoner kronor. 

Cody Ceci gjorde under den förra säsongen 26 poäng för Ottawa Senators på 74 matcher. 

 

LÄS MER: Rikard Grönborg: ”Folk nära mig fick hat och hot” 

LÄS MER: Johan Garpenlöv om mammans obotliga sjukdom: ”Så ovärdigt” 

PROGNOS: Så blir vädret närmaste dagarna