Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skriver nytt kontrakt – men missar premiären

Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire via ww / www.imago-images.de

LOS ANGELES. Ett tvåårskontrakt värt 45,4 miljoner kronor.

Jesper Bratt, 22, och New Jersey Devils kom under söndagen överens om ett nytt avtal.

Frågan är bara när han kan resa över Atlanten från Sverige till USA och ansluta till laget.

– Nu återstår det att lösa visumfrågan och det är en seg process i dessa tider, säger Devils general manager Tom Fitzgerald till nhl.com.

Bratt var ”restricted free agent” inför den här säsongen och förhandlingarna om ett nytt kontrakt har dragit ut på tiden.

Men det var aldrig en fråga om att New Jersey inte ville ha honom kvar.

Tvärtom, Jesper är en viktig kugge i klubben satsning på unga spelare för att lyfta laget till slutspelet och om några år kunna slåss om Stanley Cup.

– Vi kan andas ut nu och är otroligt glada att förhandlingarna är klara. Ibland tar sånt här längre tid än vad man vill och hoppas på, men nu är det klart och vi ser Jesper som en viktig spelare i vårt lag under de kommande åren, säger Fitzgerald.

Svenskens nya årslön blir 22,7 miljoner kronor och är ett bevis på den succé han gjort i Devils med tanke på att han draftades först i den 6:e rundan (Nr. 162) 2016.

Jesper Bratt kvar i Sverige

Bratt producerade 16 mål och 32 poäng på 60 matcher förra säsongen och har totalt fått ihop 100 poäng, 37 mål och 63 assist, på 185 matcher i NHL sedan debuten i ligan säsongen 2017-18.

Han befinner sig hemma i Sverige och måste nu gå igenom processen med en ansökan om ett nytt amerikanskt arbetstillstånd, något som visat sig ta tid i dessa covidtider.

– Sedan tvingas Bratt sitta i karantän i sju dagar efter ankomsten till USA, så han kommer att missa vår premiär mot Boston på torsdag, säger Fitzgerald.

New Jersey bygger laget kring en ny kärna av unga spelare, där Jesper Bratt ingår tillsammans med Nico Hischier, Jack Hughes och Jesper Boqvist.

Inför den här sommaren har man också förstärkt forwardssidan med Andreas Johnsson från Toronto Maple Leafs.