Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skriver nytt kontrakt – får 56 miljoner om året

Foto: DAVID KIROUAC/CSM/REX / DAVID KIROUAC/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Edler framtid i Vancouver har varit uppe för diskussion. 

Men under torsdagen kom beskedet – han har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Canucks.

– Alex är viktig för vårat lag och har varit en viktig kugge i vårat försvarsspel genom hans karriär, säger Vancouvers GM Jim Benning till nhl.com.

Alexander Edler draftades som spelare 91 av Vancouver under draften 2004. Efter det har han spenderat hela sin NHL-karriär i Vancouver Canucks. Men under säsongen har flera frågor ställts angående fortsättningen för svensken. Edler är 33 år gammal, har en hög årslön samt en no-trade clause, som vissa såg som ett problem. 

Bland annat var han en av de spelare som sågs som frågetecknen runt trade deadline i februari, ifall han skulle trejdas bort innan deadlinedagen. Men så blev det inte.

Förra säsongen gjorde svensken 34 poäng på 56 matcher och var en viktig spelare i laget. Nu kom beskedet att Edler har skrivit på ett nytt kontrakt. 

56 miljoner kronor per säsong

Östersundssonen går därmed in på sin 14:e säsong i NHL och kommer att ha en årslön på sex miljoner dollar, vilket blir ungefär 56 miljoner kronor.

– Han är en ledare med mycket erfarenhet, spelar viktiga minuter och bidrar till varje del av vårt lags spel. Vi är väldigt glada för Alex och hans familj att han kommer fortsätta sin karriär som en Vancouver Canuck, säger Benning.