Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Skrämmande att åka till Kanada just nu"

Rickard Rakell
Foto: CHARLES LECLAIRE / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Victor Hedman
Foto: USA TODAY NETWORK / KIM KLEMENT-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. NHL inför ett spelstopp efter tisdagens matcher, som sträcker sig över julhelgen och fram till den 27 december.

Det beskedet kom från ligan efter överläggningar med spelarfacket NHLPA i natt, svensk tid.

Det betyder att Tampa Bay Lightning får vända hem till Florida igen efter bara en match på den långa resan västerut efter tisdagens möte med Golden Knights i Las Vegas.

– Så är det. Bara att gilla läget, säger Victor Hedman till SportExpressen.

Han och laget kom till Las Vegas på söndagseftermiddagen efter en fem timmar lång flygresa från Tampa Bay på Floridas västkust. 

Meningen var att man efter tisdagens match mot Vegas Golden Knights skulle flyga vidare till Phoenix för att möta Arizona Coyotes på torsdag och sedan återvända hem för några dagars julledighet.

Nu kan man flyga hem redan efter tisdagskvällens match.

Anaheim Ducks skulle ha spelat tre matcher i Kanada den här veckan, men med resestoppet mellan USA och Kanada fick man hela turnén inställd.

– Det hade känts skrämmande att åka till Kanada i dagsläget, då risken hade varit stor att någon av våra spelare skulle ha blivit smittad och testat positivt och sedan inte kunnat åka hem till familjen fira att fira jul, säger Rickard Rakell.

Anaheim skulle ha mött Edmonton (måndag), Calgary (tisdag) och Vancouver (torsdag). Nu blir de matcherna flyttade till ett senare datum i vinter.

50 matcher ställs in

Totalt har nu drygt 50 matcher ställts in. Före nattens beslut om ett generellt spelstopp från den 22 till den 27 december, så hade under måndagen nio av NHL:s 32 lag tvingats införa spelstopp med tanke på att så många spelare testat positivt för Covid -19.

De nio lagen var Calgary, Colorado, Boston, Florida, Nashville, Columbus, Montreal, Detroit och Toronto.

140 spelare har testat positivt under den senaste veckan och hamnat på listan, som går under beteckningen ”Covid-19 protocol”.

Målfest i nattens enda match

Av måndagskvällens fem matcher var fyra inställda. Bara mötet mellan Dallas Stars och Minnesota Wild kunde genomföras.

Den matchen vann Dallas med 7-4. En av målskyttarna var Jacob Peterson, som nu gjorde sitt femte mål för säsongen.

John Klingberg hade en målgivande passning i matchen.

NHL Network gjorde en enkät natten till tisdagen, svensk tid, med managers, coacher och spelare och en gemensam nämnare bland de tillfrågande var att det införda spelstoppet var nödvändigt.

– Det är inget vi kan göra utan vi får avvakta utvecklingen och ta det dag för dag, sa New York Rangers tränare, Gerard Gallant.

Andy Greene i New York Islanders hade den här kommentaren:

– Det är bara att anpassa sig och vara redo när vi kan börja spela igen.