Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräcken: Att Elias Pettersson lämnar

Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JONATHAN HAYWARD / AP TT NYHETSBYRÅN
Elias Pettersson.
Foto: USA TODAY NETWORK / ANNE-MARIE SORVIN-USA TODAY SPOR SIPA USA

Elias Petterssons rookiekontrakt med Vancouver Canucks löper ut 2021.

Redan nu fasar klubben för att bli av med sin supersvensk.

– Vi måste vara försiktiga och se till att vi har tillräckligt med pengar för att ge honom vad han vill ha, säger GM Jim Benning till Sportsnet. 

William Nylander var involverad i ett historiskt kontraktsbråk under hösten.

Han väntade ända in på deadline, den 1 december, med att skriva på ett nytt sexårsavtal med Toronto Maple Leafs. Ingen spelare hade tidigare väntat så länge med att skriva på ett nytt kontrakt under brinnande säsong.

Sommaren 2021 löper succérookien Elias Petterssons rookieavtal ut med Vancouver Canucks.

Men redan nu planerar Canucks för att ha kvar sin galjonsfigur att kunna bygga laget kring.


Vancouvers rädsla för att tappa Elias Pettersson

I en intervju med Sportsnet säger klubbens GM Jim Benning att de måste vara ”försiktiga” för att inte riskera att tappa honom och Quinn Hughes, som sitter i samma sits.

– Det är unga, spännande spelare och vi måste börja betala dem. Det är vi medvetna om. Löneutrymme har vi, men vi måste bara vara försiktiga och försäkra om oss att vi har tillräckligt med pengar för att betala vad de vill ha, säger Benning. 

Elias Pettersson skapade hockeyfeber i västra Kanada genom att göra 66 poäng på 71 matcher under sin debutsäsong i ligan.

Dessvärre räckte det inte till slutspel för hans Canucks men en samlad expertis är enig om att Pettersson är den mest givna kandidaten till Calder Memorial Trophy, utmärkelsen som tilldelas till ligans bästa nykomling.LÄS MER: Så lurade Vancouver alla – för att få Elias Pettersson